Egger Rădăuţi, ca parte din comunitatea locală, a contribuit cu peste 335.000 euro, în 2019, pentru sănătate, educaţie şi pentru ajutorarea celor în nevoie

Egger Rădăuţi, ca parte a comunităţii locale şi cu dorinţa de a contribui în mod decisiv la îmbunătăţirea serviciilor medicale, a condiţiilor de învăţare, dar şi la ajutorarea celor în nevoie, a alocat numai în 2019 peste 335.000 euro în acest sens. Suma totală pe care Egger a alocat-o până în prezent pentru rezolvarea problemelor din comunitatea locală se ridică la aproape 1,5 milioane euro.

În acest sens, compania Egger asigură finanţarea pentru dotarea cu mobilier şi echipamente medicale pentru Secţia de Psihiatrie din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi. În plus, sprijină financiar reabilitarea sediului Centrului de Ambulanţă de la Rădăuţi. Totodată, a dotat cu echipamente moderne trei laboratoare din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, a făcut donaţii de carte în 20 de şcoli din judeţ, preponderent din mediul rural, şi a continuat parteneriatul cu Crucea Roşie Suceava pentru organizarea cursurilor de prim ajutor în peste 70 de şcoli.

În plus, Egger susţine implicarea activă a salariaţilor în iniţiativele de susţinere a unor cauze sociale locale, iar cei aproape 900 de colegi de la fabrica din Rădăuţi sunt încurajaţi să ia parte la proiectele desfăşurate la nivelul comunităţii locale, sub formă de voluntariat sau prin participare directă în cadrul evenimentelor, unde este posibil.

Alina Chifan, director comercial al Egger România, declară: „Am decis să ne implicăm preponderent în cauze ce ţin de sănătate şi de educaţie, deoarece acestea au fost identificate ca fiind principalele nevoi ale românilor, în general, şi ale comunităţii locale din proximitatea fabricii de la Rădăuţi, în particular. Pentru anul 2020, acţiunile noastre se vor orienta în aceleaşi direcţii ca anul trecut, vom continua implicarea în comunitate şi identificarea nevoilor reale, astfel încât cauzele în care ne implicăm să conteze cu adevărat”.

Egger susţine educaţia: echipamente moderne pentru laboratoare din cadrul USV, cursuri de învăţare şi dezvoltare, donaţii de carte

Egger susţine educaţia prin asigurarea unor condiţii de învăţare moderne, fie prin donaţii de echipamente de ultimă generaţie, fie prin donaţii de materiale pentru renovarea sălilor de curs şi a laboratoarelor, atât în şcoli, cât şi în licee şi universităţi din judeţul Suceava.

În 2019, compania Egger a contribuit cu peste 80.000 euro în proiecte ce ţin de educaţie, astfel că trei laboratoare din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava au fost dotate cu echipamente moderne, au fost organizate cursuri de prim ajutor în parteneriat cu Crucea Roşie Suceava în peste 70 de şcoli, au fost realizate donaţii de carte în 20 şcoli din judeţul Suceava din mediul rural, în parteneriat cu Asociaţia Curtea Veche, şi au fost donate mii de cărţi.

Egger aleargă de 9 ani la Rădăuţi pentru cauze locale

Evenimentul caritabil Egger „Aleargă”, aflat la a noua ediţie, a avut loc în data de 5 octombrie 2019, pe Stadionul Municipal Rădăuţi. Anul trecut, evenimentul a marcat prima alergare oficială pe noua pistă de atletism modernizată cu sprijinul companiei. Acţiunea caritabilă ce are loc anual are menirea de a susţine cazuri din comunitatea locală care au nevoie de ajutor. Au participat la eveniment 330 de persoane, elevi şi cadre didactice de la şcoli şi licee din municipiul Rădăuţi, alături de angajaţi Egger şi copii ai acestora. Ca o motivare suplimentară, compania Egger donează 5 euro pentru fiecare kilometru alergat de către cei înscrişi. În total, au fost alergaţi 1,260 km, astfel fiind strânsă valoarea 6.300 euro pe care Egger a donat-o către cele trei cauze preselectate din şcoli.

Mai mult, Egger oferă angajaţilor companiei posibilitatea de a participa la competiţii de alergare externe. Astfel, în 2019, peste 3.400 de kilometri au fost alergaţi, totalizând peste 17.000 euro, sumă donată, de asemenea, unor cazuri sociale din comunitatea noastră.

Parteneriat Egger – Via Transilvanica pentru amenajarea a 100 de kilometri din judeţul Suceava

Compania a început la finalul anului 2018 parteneriatul privind amenajarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica, ce străbat judeţul Suceava. Via Transilvanica sau „Drumul care uneşte” este un proiect ambiţios, iniţiat de Asociaţia Tăşuleasa Social în iunie 2018. Traseul Via Transilvanica este inspirat de căile spaniole de pelerinaj (Camino de Santiago) şi de traseele de anduranţă din SUA sau India, fiind primul de acest gen din România. Va traversa 10 judeţe din România: Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Traseul, care începe în locul istoric al Putnei şi se va termina la Drobeta Turnu Severin, este construit urmând potecile existente şi drumurile locale, fiind marcat cu borne din andezit şi indicatoare.

Amenajarea propriu-zisă a porţiunii de traseu sponsorizată de compania Egger s-a desfăşurat în anul 2019. În afara contribuţiei financiare şi a celei materiale, Egger s-a implicat în amenajarea traseului şi cu voluntari. Au fost montate12 borne şi aproximativ tot atâţia kilometri au fost marcaţi cu vopsea cu implicarea directă a angajaţilor Egger. (Comunicat de presă; Foto: Egger Holzwerkstoffe)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: