PSD Suceava 2020

Cadastrare cu fonduri europene nerambursabile pentru 56.000 ha din zece comune ale judeţului

> La această dată, din totalul de 114 de unităţi administrativ-teritoriale, Moara şi Mănăstirea Humorului sunt cadastrate în totalitate, iar în celelalte 112 se desfăşoară lucrări de înregistrare > În anul 2019, în judeţul Suceava au fost eliberate, gratuit, peste 31.000 de cărţi funciare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) scoate la licitaţie lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor din zece unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava.

Vasile Mocanu, directorul executiv al Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI), informează că, în luna aprilie, sunt organizate licitaţii pentru comunele Dorneşti, Drăgoieşti, Ilişeşti, Păltinoasa, Pătrăuţi, Satu Mare, Stroieşti, Stulpicani, Suceviţa şi Vereşti. În cauză este o suprafaţă totală de 56.276 ha, cu un număr estimat de 76.000 de imobile, finanţarea serviciilor fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Proiectul major „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România” are o valoare de aproximativ 313 milioane de euro şi vizează, la nivel naţional, realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor cu o suprafaţă de aproape 5,8 de milioane ha, din 660 de unităţi administrativ-teritoriale situate în zone rurale.

În anul 2019, ANCPI a lansat patru proceduri de licitaţie pentru achiziţionarea serviciilor de înregistrare sistematică a imobilelor din aproximativ 400 de unităţi administrativ-teritoriale, din cele 660 de comune din 40 de judeţe, care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile.

În prezent, 149 de comune sunt contractate sau în procedură de licitaţie, dintre care 89 au deja contracte semnate şi lucrările sunt în derulare, în timp ce în cazul a 60 sunt în curs de evaluare.

Pe de altă parte, în 2020, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară scoate la licitaţie lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în peste 500 de unităţi administrativ-teritoriale. Pentru primele 246 de comune, procedurile de atribuire vor fi iniţiate în luna aprilie.

Potrivit lui Vasile Mocanu, în anul 2019, în judeţul Suceava au fost eliberate pentru cetăţeni, gratuit, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) 2015-2023, peste 31.000 de cărţi funciare. Lucrările de cadastru general au fost finanţate din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava.

La această dată, din totalul de 114 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul nostru, două, respectiv Moara şi Mănăstirea Humorului, sunt cadastrate în proporţie de 100%, iar în celelalte 112 se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, atât la nivel de unitate administrativ-teritorială, cât şi pe sectoare cadastrale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: