Roata panoramică de pe platoul Cetăţii de Scaun va costa 4,47 de milioane de lei

> Ea va avea o înălţime de 36 de metri, 26 de gondole închise, dintre care una pentru VIP şi una pentru persoane cu dizabilităţi

Consiliul Local Suceava urmează să adopte, în prima şedinţă, indicatorii tehnico-economici pentru achiziţia unei roţi panoramice, care va fi montată pe platoul Cetăţii de Scaun.

Potrivit iniţiatorilor, primarul Ion Lungu şi viceprimarul Marian Andronache, municipiul Suceava este reşedinţa şi totodată cel mai mare centru urban al judeţului, fiind considerat pol de dezvoltare urbană. Cei doi arată că, pentru valorificarea valenţelor pe care le presupune această titulatură, este necesară, printre altele, îmbogăţirea serviciilor şi dotărilor municipiului. Iar pentru că Suceava este un oraş cu rezonanţă istorică şi culturală, se impune identificarea de oportunităţi care să conducă la atragerea de turişti şi angrenarea locuitorilor oraşului la activităţi recreative, care să conducă la satisfacerea dorinţelor de relaxare.

În acest context se propune achiziţionarea, montarea şi punerea în funcţiune a unei roţi panoramice de observaţie în zona Cetăţii de Scaun, în parcarea ce aparţine primăriei.

Achiziţia presupune o roată panoramică model parc, complet echipată, destinată plimbărilor individuale sau familiale, de 36 de metri înălţime, echipată cu 26 de gondole, cu capacitate de şase persoane, dintre care o gondolă pentru persoane cu dizabilităţi neuromotorii şi o gondolă VIP.

„Coroborat cu proiectele de amenajare spaţii de agrement din municipiul Suceava, inclusiv a ştrandului Iţcani, a parcului Şipote şi a zonei de agrement de pe malul râului Suceava, achiziţia roţii panoramice contribuie alături de alte obiective la dezvoltarea ofertei de evenimente locale” arată iniţiatorii.

Costul roţii panoramice este estimat la 4,47 de milioane de lei, iar durata de realizare a proiectului este de 8 luni.

Pentru realizarea finală a obiectivului, după achiziţionarea roţii panoramice, în funcţie de caracteristicile tehnice, se va realiza a doua etapă a investiţiei, care va consta în amenajarea locului de amplasare, proiectarea şi executarea platformei suport, a racordului la instalaţia electrică, a instalaţiei de paratrăsnet, a iluminatului de protecţie pe timp de noapte pentru siguranţa traficului aerian, a instalaţiilor anexe sanitare, a parcării adiacente obiectivului, a unei casierii etc., se mai arată în documentaţia care însoţeşte proiectul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: