Fostul şef al Poliţiei Judeţene Suceava, comisar-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, achitat definitiv

Comisar-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, fost şef al Poliţiei Judeţene Suceava, a fost achitat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Suceava, care a respins apelul DNA faţă de decizia din mai 2018 a Tribunalului Suceava prin care acesta şi încă două persoane au fost acuzate de fapte asimilate faptelor de corupţie într-un dosar privind achiziţia clădirii în care ar fi trebuit să funcţioneze Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Minuta instanţei: „Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava şi de partea civilă Ministerul Afacerilor Interne – prin Direcţia Generală Juridică împotriva sentinţei penale nr. 112 din 4.05.2018 pronunţată de Tribunalul Suceava în dosar nr. 83/39/2014. Obligă partea civilă apelantă Ministerul Afacerilor Interne – prin Direcţia Generală Juridică să plătească statului 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Celelalte cheltuieli judiciare din apel rămân în sarcina statului, inclusiv onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu, în cuantum de 360 de lei fiecare, pentru inculpaţii intimaţi Todiruţ Ioan Nicuşor, Licurici Gheorghe şi Teodorovici Alexa Dumitru, ce vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 19 februarie 2020”.

Potrivit anchetatorilor, actele de vânzare-cumpărare ale clădirii în care ar fi trebuit să funcţioneze Poliţia Câmpulung Moldovenesc au fost definitivate în cursul anului 2006, iar Ministerul Afacerilor Interne a plătit 2,6 milioane de lei. Ei arătau că acea clădire era în stare de degradare şi, deşi şeful Poliţiei Judeţene Suceava nu putea cere pentru reparaţii de la minister mai mult de 60% din valoarea totală de achiziţiei, el a solicitat suma de 3 milioane de lei, bani care nu au fost alocaţi, iar clădirea s-a degradat.

De menţionat că în clădirea achiziţionată de MAI a stat în chirie, aproape 4 ani, firma Geomold, deşi înţelegerea iniţială a fost de închiriere până la începutul lui 2007, iar anchetatorii au calculat că Geomold ar fi trebuit să plătească IPJ Suceava aproximativ 380.000 de lei, sumă neachitată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: