Noul adăpost pentru câinii fără stăpân, reabilitat în întregime

Municipalitatea suceveană a preluat o clădire a ACET de pe strada Energeticianului pe care a reabilitat-o şi a transformat-o în adăpost pentru câinii fără stăpân, având toate dotările necesare, a anunţat viceprimarul Lucian Harşovschi.

El a spus că până acum adăpostul de animale era într-o locaţie închiriată şi că acum s-a reuşit reabilitarea unei clădiri care să corespundă în totalitate necesităţilor unei astfel de activităţi.

Lucian Harşovschi a recunoscut că, din păcate, în ultima perioadă, din ce în ce mai mulţi câini sunt abandonaţi pe străzile oraşului.

Potrivit acestuia, în perioada cuprinsă între anii 2016-2019 s-au strâns de pe străzi şi au fost duşi la adăpost un număr de 4.735 câini de pe străzile municipiului, iar de la începutul anului, în doar 45 de zile, s-au adunat deja 187, care au fost duşi în noul adăpost, unde împreună cu asociaţia PRO ANIMALS TINA, se desfăşoară în condiţii optime şi sigure activităţile ce ţin de gestionarea lor.

Viceprimarul a arătat că după reabilitarea clădirii au fost amenajate două săli de operaţie, sală de consultaţii şi tratament, biroul medicilor, sală de carantină, sală post operator, sală de aşteptare pentru adopţie, două grupuri sanitare şi vestiarele.

Anul acesta este alocată în buget suma de 200.000 de lei pentru sterilizarea câinilor cu/şi fără stăpân, a menţionat viceprimarul.

„Dacă vă doriţi un animal de companie gata să vă ofere iubire necondiţionată, vă încurajez să adoptaţi din adăpost, nu costă nimic, iar căţeii sunt vaccinaţi, microcipaţi şi cu carnet de sănătate. A le arunca o bucată de pâine nu ne face iubitori de animale, dimpotrivă!”, a transmis viceprimarul Lucian Harşovschi. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI