Consiliul Judeţean Suceava a respins contestaţia „grupului de creştini”

Consiliul Judeţean Suceava a respins, vineri, cu 32 de voturi împotrivă, o abţinere şi două voturi pentru contestaţia depusă la bugetul judeţului Suceava de „un grup de creştini” care cere anularea festivalurilor de rock din zona Cetăţii de Scaun a Sucevei, respectiv Bucovina Rock Castle şi Bucovina Rockfest, dar care a cerut şi anularea concertelor de Zilele Sucevei.

Unul dintre reprezentanţii „grupului de creştini” a spus că a venit în şedinţă cu Sfânta Scriptură şi i-a acuzat pe consilierii judeţeni că în ultimii nouă ani au adâncit procesul de draconizare a judeţului Suceava şi că vor da socoteală în faţa Celui de Sus.

„Noi reprezentăm, cum a spus domnul Iohannis, România normală”, a spus reprezentantul „grupului de creştini” care a cerut să nu se mai aloce bani pentru concertele rock.

El a spus că toate hainele celor care au participat la concertele rock aveau mesaje suicidale şi că este inadmisibil să fie alocaţi bani publici pentru asemenea manifestări.

Totodată, acesta a spus că versurile care se cântă sunt ruşinoase şi că se încalcă drepturile familiei care interzic relaţiile dintre copii şi părinţi.

Consilierul judeţean PSD Dan Ioan Cuşnir a spus că este un susţinător necondiţionat al oricărei manifestări artistice şi crede că grupul de contestatari nu înţeleg ceea ce acuză.

El a mai citit şi versuri ale unor piese ale unor trupe de rock, cum ar fi Scorpions sau Kiss, şi a arătat că sub nicio formă nu pot fi catalogate ca versuri sataniste.

Cuşnir le-a spus că prin aceste acţiuni, „grupul de creştini” face mai mult rău cultului pe care îl reprezintă şi religiei în general.

Preşedintele Fundaţiei pentru Tineret Suceava, Vlad Grosar, a prezentat un studiu sociologic în rândul tinerilor din municipiul Suceava, din care reiese că aceştia doresc desfăşurarea de festivaluri muzicale în municipiu.

El a spus că 76% dintre tinerii Sucevei au declarat că intenţionează să părăsească Suceava după finalizarea studiilor, iar motivaţia nu este doar una economică, ci ţine de atmosfera comunităţii, de facilităţi; că prin aceste festivaluri se vine în întâmpinarea nevoilor tinerilor.

Preşedintele CJ Suceava le-a transmis contestatarilor că în şedinţă nu se aprobă organizarea concertelor, ci doar bugetul, iar calendarul acţiunilor culturale urmează să fie adoptat într-o altă şedinţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: