„Slujirea Aproapelui”, noul buletin informativ al Protoieriei Fălticeni

Protoieria Fălticeni editează din acest an, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, la iniţiativa părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu, buletinul informativ „Slujirea Aproapelui”.

Începând cu luna ianuarie a acestui an, buletinul Protoieriei Fălticeni se doreşte a fi un periodic lunar de spiritualitate creştină, de informare, care are în vedere o prezentare mai amănunţită a activităţilor sociale şi culturale din viaţa parohiilor şi a mănăstirilor arondate Protoieriei Fălticeni. Majoritatea articolelor vor reflecta activităţile Bisericii în comunitate şi intensificarea vieţii duhovniceşti, dar şi ştiri despre activităţile de interes comun pentru comunitatea din care fac parte preoţii şi credincioşii din cadrul Protoieriei Fălticeni.

Fiecare ediţie lunară va avea un alt profil şi teme diferite abordate, prin care buletinul îşi propune să fie cât mai semnificativ tematic. Va însuma 8 pagini, în condiţii grafice deosebite. Articolele vor fi diverse: vor apărea ştiri din domeniul medical, al învăţământului religios, al poliţiei şi chiar din agricultură, la care vor putea contribui atât preoţii, cât şi persoane din diferite domenii, care doresc să contribuie la această frumoasă lucrare în care se doreşte a fi promovat binele societăţii.

Cuvântul de binecuvântare al primul număr a fost oferit de către Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, care a arătat cât este de benefic acest demers în a arăta binele sub forma unei publicaţii: „Luând cuvântul Scripturii – «Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri» (Matei 5, 16) -, ori de câte ori paginile acestui buletin vor reflecta lumini de fapte bune, cei care le vor fi săvârşit îşi vor aduce aminte că spre lauda Tatălui Cel din ceruri s-au făcut ele. Darul Lui şi covârşirea bunătăţii Lui au fost cele care au dat lumina dinăuntru a faptei bune, pe care, iată, o punem în «sfeşnicul» acestor pagini. (…) Nu uităm totodată că preoţii din ţinutul Fălticenilor, ca şi ceilalţi din judeţ şi noi toţi am învăţat slujirea lui Dumnezeu şi slujirea aproapelui de la părintele nostru duhovnicesc, Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Pimen”.

Numele noii publicaţii a fost ales de către Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, care sugerează în mod sugestiv scopul ei – „Slujirea Aproapelui”. Redactorul-şef şi fondatorul publicaţiei, pr. Adrian Dulgheriu, vede în această revistă „o şansă în care să se facă cunoscută activitatea socială, filantropică şi culturală din parohii şi care va fi pusă la dispoziţia credincioşilor. Aceştia vor găsi informaţii despre ceea ce fac preoţii lor, dar pot primi şi un îndemn de a se alătura acestor activităţi. Nu dorim decât să împlinim cuvântul Sfântului Apostol Pavel adresat ucenicului Timotei: «Cugetă la acestea, ţine-te de acestea, ca propăşirea ta să fie vădită tuturor» (I Tim. 4, 15)”.

Din comitetul de redacţie mai fac parte pr. Constantin Bogdan Feştilă – secretar şi corector, pr. Georgian Rotar – redactor, pr. Ştefan Mihalcea – grafică şi design, dar şi preoţii şi profesorii de religie din Protoieria Fălticeni. (Pr. GEORGIAN ROTAR)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: