Muzeul Naţional al Bucovinei

Muzeul Bucovinei din Suceava a devenit, de marţi, oficial, Muzeul Naţional al Bucovinei, prin aprobarea în şedinţa de guvern a hotărârii de schimbare a denumirii.

Demersul a fost iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava, în subordinea căruia  funcţionează instituţia muzeală, a fost susţinut de Ministerul Culturii şi reprezintă un pas de reconfirmare a titulaturii de muzeu de importanţă naţională, acordată prin HG 611/21 august 2019.

Succesul pentru obţinerea statutului şi denumirii de „Muzeu Naţional” se datorează în primul rând echipei manageriale a Muzeului Bucovinei şi a parteneriatului cu CJ Suceava, reprezentat de preşedintele Gheorghe Flutur, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

„Eforturile Muzeului Naţional al Bucovinei reprezintă de 120 de ani un model de bune practici şi un simbol în ceea ce priveşte contribuţia avută la cercetarea, conservarea, restaurarea şi valorificarea patrimoniului cultural naţional. Garantez pe această cale că voi fi un susţinător permanent al Muzeului Naţional al Bucovinei, care este un promotor al standardelor înalte în proiectele şi programele muzeale şi pe care le onorează cu mare responsabilitate faţă de bucovineni şi faţă de români” a subliniat Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Aprodul_Purice says:

    Dar cum adică “față de bucovineni și față de români”? Este,cumva,Romania stat federal,cu o națiune distinctă,cea “bucovineană”? Sau este o enormitate debitată de un biet papagal cu studii aproximative,care mai crede că pluralul de la “abuz” este “abuze”?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: