Elicopter SMURD pentru zona de munte a judeţului

> Printre propunerile formulate către Guvern de şeful executivului judeţean se mai numără extinderea distribuţiei de gaz natural în localităţi, îndiguiri sau modernizarea Vămii Siret

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, în conferinţă de presă, că a făcut mai multe solicitări unor structuri centrale pentru a acoperi nevoi urgente ale judeţului Suceava.

El a spus că a cerut, vineri, ministrului de Interne, Marcel Vela, dotarea cu un elicopter SMURD care să acopere zona de munte a judeţului.

„De mult s-a promis. Ştiu că sunt în achiziţie şase elicoptere şi am cerut ca zona noastră, zona de munte, să fie arondată unui elicopter SMURD” a declarat Flutur.

El a spus că baza elicopterului va fi stabilită de autorităţile naţionale, pentru că zona de munte nu include doar partea din judeţul Suceava.

Totodată, preşedintele CJ a spus că a făcut demersuri pentru ca în Vama Siret să fie implementat un proiect de modernizare cu finanţare europeană, fiind necesară o cofinanţare din partea Ministerului de Finanţe.

„După cutuma unora ar însemna să întrebe ce îl interesează pe Flutur treaba asta? Ne interesează pe toţi, ca suceveni, poarta de intrare din Ucraina în România” a spus preşedintele Flutur.

El a mai declarat că a vorbit şi cu ministrul Dezvoltării, pentru un proiect de introducere de gaz metan în localităţi.

„E o strategie în curs de elaborare. Susţin localităţile care au în apropiere magistrale de gaz natural sau pentru care nu ar fi costuri mari de aducere a gazului natural, în special zonele deficitare în păduri, pentru a scădea presiunea asupra pădurii” a precizat Flutur.

El a mai anunţat că a cerut ca la Suceava să vină reprezentanţi ai Apelor Române, pentru că judeţul a fost vitregit 4 ani la rând şi nu s-a investit aproape nimic în îndiguiri.

„Avem pe POIM 50 de milioane de euro pe traseul Frătăuţii Noi – Suceava, pe tot parcursul, inclusiv municipiul Suceava, cu regularizări” a menţionat Flutur.

În ceea ce priveşte proiectul judeţean de apă şi canal gestionat de ACET, proiect de aproape un sfert de miliard de euro, acum se efectuează licitaţiile pentru desemnarea consultantului, urmând ca în toamnă să fie desemnaţi executanţii proiectului în cadrul căruia ar urma să fie deschise 25 de şantiere. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: