Utilizarea de către suceveni a autobuzelor electrice va contribui la fluidizarea traficului

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că premiul Galei AMR pentru municipiul Suceava, de excelenţă în transport şi mobilitate, a fost acordat pentru întregul proiect de modernizare a transportului public de călători din municipiu.

El a explicat că dacă alte oraşe au început să achiziţioneze câteva autobuze electrice, municipiul Suceava are un proiect integrat de refacere în totalitate a acestui transport public, începând de la noua autobază a diviziei electrice a TPL, achiziţia de autobuze electrice, modernizarea staţiilor de călători, sistemul electronic de eliberarea a biletelor de călătorie, monitorizarea serviciului de transport, dar şi introducerea sensurilor unice, cu bandă specială pentru transportul public.

Primarul a estimat că întregul proiect ar urma să fie implementat până la sfârşitul anului viitor.

„Realist vorbind, într-un an de zile va fi implementat” a spus Ion Lungu, care a menţionat că au fost lansate licitaţii pentru realizarea proiectului.

Primarul a anunţat că, imediat după ce vor intra în circulaţie autobuzele electrice, va fi implementat sistemul de sensuri unice în municipiu.

El a explicat că după ce sucevenii vor constata că transportul public este modern, cu autobuze dotate cu aer condiţionat, care vin la timp, vor prefera acest transport şi vor folosi mai puţin maşinile, ceea ce va face contribui şi la fluidizarea traficului rutier. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: