La Festivalul internaţional „Bucurie şi zâmbet «S-cool show»” din Cracovia

Doi elevi din Gura Humorului au obţinut premiul I

În perioada 16 – 22.11.2019, elevii Scheuleac Eduard-Viorel, de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului şi Apetre Denisa-Georgiana, de la Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului, au participat la Festivalul internaţional „Bucurie şi zâmbet «S-cool show»”, 2019.

Festivalul este organizat de Specjalny Osrodek Szkolno – Wychowawczy Nr. 2 im. Janusza Korczaka din Cracovia, Polonia, fiind la a III-a ediţie şi bucurându-se de un real succes, având anul acesta, în afară de participanţi din şcolile speciale din Cracovia şi din alte regiuni ale Poloniei, participanţi din România, Slovacia şi Ungaria.

Pe scena Teatrului Popular din Cracovia elevii au interpretat melodia „Mândră-i hora-n Bucovina”, pe versuri Viorica Macovei, obţinând premiul I. De asemenea a fost un bun prilej de a-şi valorifica şi afirma talentul, de a-şi face noi prieteni şi a stabili cu ei relaţii de colaborare pentru viitor. Au avut posibilitatea de a vizita o parte din obiectivele din oraşul Cracovia, Centrul Cultural al Poloniei, Apilandia – Lyson, tărâmul mierii de albine, oraşul Bochnia, cu Muzeul Fluturilor, întâlnirea cu profesorii de la Specjalny Osrodek Szkolno – Wychowawczy im. ks. Jana Twardowskiego Bochnia – Polonia, toate acestea fiind experienţe de neuitat.

Delegaţia din România a fost formată din profesorii Ţebrean Lucica, Mardar Elena-Liliana, Cioban Simona şi Mureşan Florin de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei”, Gura Humorului.

Tradiţiile româneşti constituie una dintre valorile inegalabile şi incontestabile ale poporului nostru şi nu trebuie să lăsăm timpul şi evenimentele lumii moderne să ne facă să le uităm. Numai educându-i de mici pe copiii noştri prin diverse activităţi desfăşurate în familie şi în unităţile de învăţământ să iubească limba şi obiceiurile ţării în care s-au născut ne putem asigura că tradiţiile vor avea continuitate în generaţiile următoare. Prin acest proiect ne-am propus să valorizăm tradiţiile şi obiceiurile poporului nostru în contextul actual socio-cultural atât în ţară, cât şi în străinătate.

Mulţumiri organizatorilor, tuturor celor care au făcut posibilă reuşita activităţii educaţionale la un înalt nivel artistic, d-lui dir. mgr Józef Pacula, d-nei dir. mgr. Anna Duda-Kras de la Specjalny Osrodek Szkolno – Wychowawczy Nr 2 im. Janusza Korczaka din Cracovia-Polonia, gazdelor de la Teatrul Popular din Cracovia, dnei dir. mgr. Teresa Jaszczynska, d-lui dir. mgr. Jerzy Turek de la Specjalny Osrodek Szkolno – Wychowawczy im. ks. Jana Twardowskiego Bochnia – Polonia.

Prof. LUCICA ŢEBREAN

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: