Volum cu versurile lui Dan T. Gürtesch lansat postum

Volumul de poezii „Moartea mea, dragostea mea – Poeme de tarabă” semnate de jurnalistul şi poetul Dan T. Gürtesch, apărut la Editura Iuni Smart a lui Neculai Roşca, a fost lansat postum la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”.

După ce Gabriel Cărăbuş, directorul bibliotecii, a urat bun venit tuturor celor care s-au întâlnit să-i aducă un omagiu lui Dan T. Gürtesch, decedat recent, şi le-a mulţumit lui Sandrinio Neagu, Cezar Straton, Neculai Roşca şi Dan Acibotăriţei pentru efortul lor de a publica acest volum, prefectul Mirela-Elena Adomnicăi şi-a exprimat aprecierea pentru Dan T. Gürtesch, iar conf. univ. dr. Aurel Buzincu, director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Suceava, l-a rememorat pe cel comemorat, spunând că a fost „un poet pur sânge, de un lirism pe care nu-l arăta înfăţişarea şi purtarea lui în lume, ci sensibilitatea sa, creaţia lui intrând în sfera celei mai profunde poezii”. Cezar Straton, vicepreşedinte al SSB, a spus despre Dan T. Gürtesch că a fost „o colecţie, o alăturare de paradoxuri”, Sandrinio Neagu a vorbit despre activitatea lui Gürtesch la publicaţia pamflet „Metroul de Suceava”, iar artistul plastic Constantin Ungureanu-Box a schiţat din cuvinte un portret al poetului, asemănându-l cu François Villon. Printre alţii, şi Relu Gavrilă Ursache i-a adus un omagiu lui Dan T. Gürtesch, îndemnându-ne să îl păstrăm în memorie ca pe un om şi un prieten care a ştiut să trăiască într-o lume în care spiritul său ascuţit, talentul gazetăresc şi sensibilitatea poetică au reuşit să se întâlnească la intersecţia dintre viaţă şi moarte, dragoste şi speranţă.

LAVINIA ŢĂRANU

Foto: ADRIAN POPOVICI

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: