Sacii în căruţă

Se va desfăşura, totuşi (…după cum doar unii ar avea nişte aşteptări) o „dezbatere” faţă în faţă, televizată, a candidaţilor trecuţi în turul doi al alegerilor prezidenţiale? Probabil că nu. Şi nu doar fiindcă cel creditat, în clasamentul general, cu majoritate de voturi, după prima parte a concursului, n-o doreşte – într-o părere (de altfel mai veche, dinainte de campanie) aflându-se el cu sacii în căruţă –, cam aşa cum, în istoria recentă, nici I. Iliescu n-a vrut-o când l-a avut contracandidat pe C.V. Tudor. Ci şi pentru că, între timp, s-au schimbat vremurile şi metodele lor. A se observa, la o pildă, că, în campanie, preşedintele în funcţie a evitat să iasă la televizor (oare a ieşit pe undeva şi ne-a scăpat?), preferând (el sau structurile sale de marketing electoral) să fie susţinut de locotenenţii (şi coloneii, şi generalii) din partid, inclusiv prin metodele străvechi ale vizitelor de lucru menite să evidenţieze realizări circumstanţiale şi ale tăierilor de panglici care să le încununeze pe cele definitive. Dar a se observa şi că, într-un context în care cercetările recente arată că, dintre mediile tradiţionale, televiziunea (dar nu tocmai cea naţională) încă este urmărită de nişte categorii ale electorilor (însă, după vârste, şi ele cam… tradiţionale), faţă de celelalte (inclusiv radioul şi presa scrisă, din ce în ce mai neurmărite), reţelele sociale au dobândit întâietate. Astfel că, acolo, „dezbaterea” se desfăşoară zi de zi, aparent de la distanţă, pentru cei interesaţi şi, poate, pentru cei care au atâţia nervi s-o mai suporte.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Cine tipa mai tare (a se intelege acuza, injura etc) va castiga alegerile! Poate uneori este necesar sa se raspunda in aceeasi fel! Pana si acest Nikifor pesedist invechit a avut tupeul sa spuna ca a votat cu Diaconu, iar acesta din urma adopta acum o atitudine de indiferenta..la aldoilea tur! Asa se vede adevaratul caracter! Parca liberalii l-au dat afara!!! Tot indiferent esti!?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: