Un văr prodigios

 Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când s-a început a se vorbi că ar candida la Preşedinţia României…, am zis că-i basnă, poznă, ce-o fi fiind ea! Oarecum îl ştiam dinainte de la Realitatea tv, post celebru fiindcă a dat Ţării un europarlamentar sau, poate încă mai mult de atât, un prim-vicepreşedinte de partid ce vine la putere… Iar dacă pe Rareş Bogdan îl văd (am mai zis) succesor (dacă nu chiar şi uzurpator) de Iohannis şi de Orban, pe Alexandru Cumpănaşu nu mi-l închipuiam să-ncurce treburile actuale aspirând să ne fie „şef de stat”. Dar uite că la noi se poate: după un Colectiv având colective consecinţe politice, de ce să nu meargă şi trambulina verişoarei Alexandra (tragedie cu urmări nebuloase) spre o candidatură sus de tot?! Vor fi fost între timp nişte răi care să acuze că bucureșteanul candidat plecat din Caracal (oraş fabulos, cu şapte minuni, reînscris relativ recent pe harta poveştilor româneşti de un Dan Diaconescu, aşa cum n-a fost în stare chiar un Marius Tucă s-o facă) va fi fost, ca actant emanat din societatea civilă, suspect de apropiat de Interne şi Apărare, de Servicii, că n-are măcar o licenţă universitară… O licenţă pentru ce? Că e de notorietate că, de eşti deştept şi ai aspirator la fonduri şi la popor (prin televizor), nu-ţi trebuie diplome. Bunăoară, câte fete licenţiate (că băieţii eşuează în alte branşe) lucrează în mall câte 12 ceasuri/zi pe contract de 4? Dar n-au anvergură, n-au priză, n-au lipici, n-au sclipici. Până la urmă, n-au încredere că pot sări de la tejghea spre a încerca – din vorbe, clipiri de gene şi priviri pe sub sprâncene – să încurce destine. E bine, democraţia-i perfectă. România-i aici!

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. ROMÂN, DECI, ORTODOX says:

    Da matale, UN POCĂIT SINISTRU(adică UN ANTI-CREȘTIN, deci un ANTI-ROMÂN), cum de te-ai pricopsit cu ditamai ziarul de tradiție al Sucevei?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: