Primarul Ion Lungu lansează noua sesiune de propuneri de proiecte ale sucevenilor, în valoare de un milion de euro, prin bugetul participativ

> Proiectele iniţiate în ultimii 2 ani au fost implementate sau sunt în implementare, iar Primăria Suceava este în top 3 primării din ţară privind transparenţa bugetară

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că din 14 octombrie vor putea fi înregistrate pe site-ul Primăriei Suceava, la secţiunea dedicată special, proiectele sucevenilor pentru bugetul participativ 2020, în valoare de un milion de euro.

Perioada de propuneri de proiecte se încheie în data de 15 noiembrie, iar analiza lor va fi făcută de specialiştii Primăriei în perioada 18-22 noiembrie, urmând ca sesiunea de votare să fie în perioada 25-29 noiembrie.

Ulterior, în perioada 2-13 decembrie, se va realiza selecţia finală, iar în data de 15 decembrie vor fi anunţate proiectele în valoare de un milion de euro care vor fi incluse la finanţare în bugetul anului 2020.

Primarul Ion Lungu a spus că acest mod de a realiza proiecte propuse şi votate de suceveni a adus Primăriei Suceava locul 3 într-o competiţie cu celelalte primării din ţară în ceea ce priveşte transparenţa, după Alba Iulia şi Arad.

Lungu a mai arătat că este pentru al treilea an la rând când se realizează un asemenea proiect, prin care sunt finanţate propuneri votate de suceveni, şi a subliniat că proiectele avizate sunt realizate.

El a recunoscut că nu toate proiectele pot fi realizate în anul respectiv, pentru că sunt de parcurs mai multe proceduri, dar că unele proiecte iniţiate în 2017 au fost puse în practică în 2018 şi 2019, altele din 2018 sunt în implementare şi vor fi finalizate în acest an sau anul viitor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: