Intră în linie dreaptă achiziţionarea cu fonduri europene a autobuzelor pentru divizia electrică a TPL

>„Ne rugăm să avem baftă să participe la licitaţie firme puternice, astfel încât să avem parte de mijloace de transport moderne şi care să fie garantate o perioadă mai mare de timp” a declarat primarul Ion Lungu >În cadrul proiectului POR, este prevăzută achiziţionarea a 20 de autobuze electrice cu lungime de 12 metri şi a zece autobuze electrice cu lungime de 6 metri, preţul de pornire la licitaţie fiind de 66,32 de milioane de lei

Achiziţionarea cu fonduri europene nerambursabile a celor 35 de autobuze electrice intră în linie dreaptă, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Potrivit edilului-şef, caietul de sarcini a fost finalizat, iar documentaţia pentru organizarea licitaţiei va fi înaintată până la finele săptămânii. Conform acesteia, competitorii, potenţiali furnizori, vor trebui să aibă grijă ca puterea motoarelor să fie de 195 KW pentru autobuzele mari şi de 120 KW pentru cele mici, puterea acumulatorilor urmând a fi de 340 KW, în primul caz, şi de 80 KW, în cel de al doilea. Autonomia de deplasare este de dorit să fie de 150 km/zi, pentru a suporta funcţionarea tuturor „utilităţilor” şi accesoriilor, inclusiv a aerului condiţionat, afişajului de bord şi de trasee etc. În ceea priveşte garanţiile, pentru caroserii se cere o perioadă de minim 8 ani; pentru podea şi covor – 8 ani; anvelope – minim 120.000 km; acumulatori electrici – minim 8 ani; unitatea de tracţiune, punţile din faţă şi din spate – 500.000 km; pentru discul de frână – 300.000 km. „Suntem în linie dreaptă cu proiectul de achiziţionare a autobuzelor electrice. Vreau să cred că este un caiet de sarcini bun, care să ne asigure că, atunci când va avea loc licitaţia, vor veni nişte firme performante. Ne rugăm să avem baftă să achiziţionăm autobuze electrice bune, să participe la licitaţie firme puternice, astfel încât să avem parte de mijloace de transport moderne şi care să fie garantate o perioadă mai mare de timp” a explicat Ion Lungu. În cadrul proiectului „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava”, este prevăzută achiziţionarea a 20 de autobuze electrice cu lungime de 12 metri şi a zece autobuze electrice, preţul de pornire fiind de 66,32 de milioane de lei. Licitaţie este lansată şi pentru construirea autobazei, respectiv a viitoarei divizii electrice a TPL, de pe strada Căpitan Grigore Andrei din cartierul Burdujeni-sat, iar pe 6 octombrie va fi ţinută cea pentru modernizarea străzii Vasile Pârvan, capăt de linie, în acelaşi cartier. Pe 22 iulie 2019, Ion Lungu şi Vasile Asandei, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamţ, au semnat contractul de finanţare a proiectului „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava”. Valoarea totală a proiectului este de 116,189 de milioane de euro, echivalentul a circa 25 milioane de euro. La Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este în curs procedura pentru furnizare de autobuze electrice cu fonduri guvernamentale. Licitaţia a fost ţinută pe 14 august, în competiţie intrând Solaris Polonia, Bozankaia Turcia şi New Capel China, municipiul Suceava urmând a se alege cu 15 mijloace de transport electrice, cu termen de livrare de 6 luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: