Pentru accelerarea lucrărilor

Gheorghe Flutur a cerut firmei care reabilitează drumul Mănăstirea Humorului – Pleşa – Soloneţu Nou să suplimenteze numărul de lucrători

> Vom avea reabilitat un drum care va scurta cu 15 km distanţa Gura Humorului – Rădăuţi, a specificat şeful administrativului judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, miercuri, împreună cu reprezentantul constructorului şi cu cei de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava, o întâlnire şi o analiză pe şantierul lucrărilor de reabilitare a drumului Mănăstirea Humorului – Pleşa – Soloneţu Nou.

„Am solicitat constructorului să aducă mai mulţi lucrători pe acest şantier pentru că timpul permite” a spus Flutur.

El a menţionat că zilele următoare se vor executa rigole, casete de colectare a apelor pe o lungime de 2 km, pe ambele parţi ale drumului, pe sectorul cu pantă mare, între Pleşa şi Soloneţu Nou, iar apoi urmează celelalte lucrări de amenajare, nivelare, pietruire, tasare.

„Amintesc faptul că în primăvară am reabilitat tronsonul care începe de la limita oraşului Gura Humorului şi până la Pleşa. Odată cu finalizarea tronsonului Pleşa – Soloneţu Nou vom avea reabilitat un drum, Gura Humorului – Mânăstirea Humorului – Pleşa – Soloneţu Nou, care va scurta cu 15 km distanţa Gura Humorului – Rădăuţi. Va fi, de asemenea, o bună soluţie pentru aerisirea traficului pe zona Gura Humorului – Cacica în perioadele de vârf” a declarat preşedintele CJ.

El a subliniat că acest drum va fi unul turistic foarte important, care va face legătura între Mănăstirea Humorului, monument UNESCO, cu salina şi Basilica Minor de la Cacica.

„Urmează ca pe acest traseu să fie realizate parcări şi executate marcaje. Deschiderea acestui drum înseamnă şi o scoatere din izolare a celor două sate, Pleşa şi Soloneţu Nou. O promisiune onorată faţă de populaţia de aici, cu pondere semnificativă de etnie poloneză” a conchis preşedintele CJ Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: