Cel mai mare şi mai modern loc de joacă de cartier din ţară s-a dat în folosinţă în Obcini

> „Cred că strategia noastră este bună pentru oraş, să facem asemenea locuri impunătoare de joacă în toate cartierele” a subliniat primarul Ion Lungu, adăugând că, în acest an, cartierul Obcini s-a schimbat la faţă >„Nu ne oprim aici, rămânem în cartierul Obcini, având, în continuare, echipe care lucrează; şi vom sta cât ne permite vremea” a punctat Lucian Harşovschi, exemplificând cu intervenţiile trotuare, parcări de reşedinţă şi iluminat de tip LED

L-au perindat ieri zeci, chiar poate chiar sute de copii, părinţi, bunici, educatori, veniţi cu micuţi de la grădiniţă şi curioşi să fie de faţă la deschiderea oficială a locului de joacă modern de pe strada Victoriei din cartierul Obcini.

Primarul Ion Lungu a fost însoţit de viceprimarul Lucian Harşovschi, participanţi la eveniment fiind şi reprezentaţii constructorului, preşedinţii şi administratorii de asociaţii, alţi responsabili.

Primarul Lungu a spus că este un eveniment deosebit pentru oraş, aceasta fiind cea mai mare amenajare cu specific, până acum acelaşi lucru spunându-se despre cea de pe strada Amurgului, inaugurată în iunie. Ba, mai mult, reprezentaţii firmei care a livrat echipamentele susţin că acesta ar fi printre cele mai moderne şi mai mari locuri de joacă de cartier din ţară!

În componenţa noului loc de joacă intră, printre altele, un tobogan cu patru intrări şi 14 ieşiri, la care se adaugă şi cele cinci balansoare şi „rotative”. Edilul-şef a arătat că, deoarece i s-a dus faima, în zonă vor veni copii şi din alte cartiere, dându-l ca exemplu pe nepotul său, din centrul urbei, care a aşteptat nerăbdător ziua dării în folosinţă.

„Mai mult nu e de comentat, pentru că vedem bucuria copiilor, părinţilor, bunicilor. Cred că strategia noastră este bună pentru oraş, să facem asemenea locuri impunătoare de joacă în toate cartierele” a subliniat Ion Lungu.

În zonă sunt montate camere de supraveghere video, însă, pentru a nu fi vandalizat, locul de joacă va fi monitorizat şi de poliţiştii locali. Important de ştiut este şi că aceste componente pentru joacă nu pot fi folosite decât de copii în vârstă de 2 ani până la 13 ani.

Lungu a mulţumit operatorului Diasil Service în asociere cu Ritmic Com, câştigătorii licitaţiei pentru atribuirea serviciului de salubritate menajeră, firmă care, în cadrul contractului, s-a angajat să dea în folosinţă câte un nou loc de joacă în fiecare an. Primarul a ţinut să arate că, în acest an, cartierul Obcini s-a schimbat la faţă, iar drept dovadă, cei prezenţi l-au felicitat că şi-a ţinut promisiunile.

Ion Lungu a precizat că au fost modernizate străzile Viitorului, Măgurii şi Bistriţei, lucrări desfăşurându-se chiar în apropierea locului de joacă.

Prezent la inaugurare, viceprimarul Lucian Harşovschi a declarat că mai multe zone din cartierul Obcini fac obiectul unei modernizări „totale”, cu trotuare, acces în scări de bloc, parcări de reşedinţă şi sistem de iluminat de tip LED. „Nu ne oprim aici, rămânem în cartierul Obcini, având în continuare echipe care lucrează şi vom sta cât ne permite vremea” a punctat Lucian Harşovschi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: