Suceava

Incendiul de la garajele din cartierul George Enescu a izbucnit de la nişte lucrări de hidroizolaţie

> Bilanţul final arată că au fost afectate 13 garaje > Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti

Panica s-a instalat repede, miercuri după-amiază, printre locuitorii cartierului sucevean George Enescu ce deţin garaje în zona cunoscută sub denumirea de „La pădurice”, după ce flăcările au cuprins una dintre construcţii, iar apoi au început să se extindă şi la altele. Focul s-a întins pe o suprafaţă mare, deoarece garajele sunt lipite unele de celelalte, iar multe dintre ele au cunoscut „îmbunătăţiri” aduse de proprietari prin înălţarea lor cu acoperişuri realizate din material lemnos.

În total, nu mai puţin de 13 garaje au fost afectate de incendiu.

De la ce au pornit flăcările ?

Chemaţi în ajutor, militarii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Suceava s-au deplasat la faţa locului cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea incendiului fiind pregătite în caz de nevoie şi forţe şi mijloace suplimentare. Nu a fost nevoie şi de acestea, dar în ciuda intervenţiei susţinute a salvatorilor şi a poziţionării în oglindă a construcţiilor (lipite între ele şi poziţionate spate în spate) şi a materialelor folosite pentru realizarea lor (fapt ce a favorizat propagarea flăcărilor), incendiul s-a dezvoltat pe o suprafaţă totală de circa 500 mp. Cercetările efectuate ulterior au dus la concluzia că focul a pornit de la nişte lucrări de hidroizolaţie (lipire/ sudură cu ajutorul unui aparat cu flacără deschisă) efectuate la acoperişul unuia dintre garaje, fără respectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Pagube însemnate, care încă se calculează

Din fericire, incendiul a fost lichidat fără a se înregistra victime omeneşti.

Potrivit Biroului de presă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, din cele 13 garaje afectate, în două a ars izolaţia din carton bituminat a acoperişului, iar la alte 11 garaje au ars mansardele din lemn, ce realizau un corp comun, elemente de mobilier şi de tâmplărie, diverse alte bunuri.

Deocamdată nu se cunoaşte o valoare exactă a pagubelor, ieri după-amiază calculele fiind încă în toi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: