Senatorul PSD Virginel Iordache anunţă că a votat legea pentru programul „O familie, o casă!”

> Programul oferă posibilitatea achiziţionării unei locuinţe în condiţii mai avantajoase decât prin programul „Prima casă”

 Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a anunţat că a votat, miercurea trecută, în Senatul României, propunerea legislativă privind modificarea şi completarea OUG nr. 60/2009, care prevede măsurile necesare implementării în condiţii optime a programului „Prima casă”.

El arată că, prin această iniţiativă legislativă, Guvernul lansează un nou program de susţinere pentru tineri şi pentru familiile aflate la început de drum.

„Programul «O familie, o casă!» oferă posibilitatea achiziţionării unei locuinţe în condiţii mai avantajoase decât prin programul «Prima casă»” a menţionat senatorul.

Potrivit acestuia, dobânda este fixă pe toată durata creditării şi nu depăşeşte 5,5%, iar avansul rămâne 5%; programul are o largă accesibilitate, dat fiind faptul că se adresează persoanelor cu venituri mici; se pot înscrie în acest program, familiile formate din două persoane care au un venit cumulat mai mic de 4.500 de lei, iar pentru familiile cu unu sau mai mulţi copii, veniturile nete lunare ale familiei, la data solicitării creditării, nu pot depăşi valoarea de 7.000 lei. Totodată, familiile cu un singur copil vor beneficia de reducerea cu 0,5 % a ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata programului, iar pentru familiile cu doi sau mai mulţi copii, rata dobânzii va fi mai mică cu 1%.

„Măsurile enumerate sunt fireşti, în condiţiile în care statul român trebuie să-i ajute pe tineri să îşi crească copiii în condiţii civilizate în România” a menţionat Iordache. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: