Toţi elevii cu media generală 10 din municipiul Suceava vor fi premiaţi

> Ion Lungu: Nu poţi să faci diferenţe între cei care au luat 10 pe linie > David Turtureanu, premiant internaţional, va primi şi acum 10.000 de lei

Toţi elevii din municipiul Suceava cu media generală 10 vor primi premii în bani, respectiv câte 500 de lei, a anunţat, miercuri, primarul Ion Lungu.

El a arătat că vor fi premiaţi astfel 338 de elevi suceveni care au obţinut media generală 10, dar şi cei care au obţinut premiile 1, 2 şi 3.

Primarul a explicat că, iniţial, se prevedea că vor fi premiaţi doar elevii care au obţinut premiile 1, 2 şi 3 şi că cei din şcoli au fost nevoiţi să aleagă doar câte unul dintre cei care au obţinut media 10 şi că au fost decizii subiective, bazate pe alte activităţi ale elevilor, pentru a fi stabilit un clasament.

El a menţionat că au fost astfel nominalizaţi 66 de elevi, dar că nu se pot face diferenţe între cei care au luat nota 10 pe linie.

Aşadar, vor fi premiaţi în total 338 de elevi, dintre care cei cu premiul 1 şi media 10 vor primi 500 de lei, cei care au obţinut premiul al doilea vor primi 300 de lei, iar cei care au obţinut premiul al treilea, 200 de lei.

În total, vor fi 138.000 de lei alocaţi pentru premierea elevilor.

Primarul a mai declarat că vor fi premiaţi elevii şi profesorii coordonatori care au obţinut locurile I, II şi III la faza naţională a olimpiadelor şcolare, fiind premiaţi cu 3000 de lei cei care au obţinut locul 1, cu 2500 de lei cei care s-au clasat pe locul 2 şi cu 2000 de lei cei de pe locul 3.

Pentru elevii premianţi la olimpiadele naţionale vor fi alocaţi 73.500 de lei, iar pentru profesorii coordonatori, 63.500 de lei.

Totodată, primarul a anunţat că olimpicul internaţional David Turtureanu va fi recompensat cu 10.000 de lei.

„David Turtureanu ne dezechilibrează bugetul Primăriei cu premiile pe care le ia” a spus, în glumă, Ion Lungu, care a subliniat că prin aceste premieri municipalitatea suceveană vrea să stimuleze performanţa. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: