Peluza stadionului Areni va fi dărâmată pentru a face loc parcării supraetajate

> Conform unei simulări, edificiul cu cinci etaje va oferi 242 de locuri destinate parcării autovehiculelor, investiţia totală fiind aproximată la 3 milioane de euro > Execuţia ar putea să dureze 18 luni, iar, după darea în folosinţă a parcării supraterane cu plată, cei care îşi vor lăsa maşinile pe carosabil ori pe trotuare vor fi drastic amendaţi

Primăria Suceava vine cu o soluţie îmbunătăţită pentru construirea primei parcări supraterane a municipiului. Spre deosebire de propunerea anterioară, noul edificiu va avea acelaşi număr de niveluri ca sediul executivului, întinzându-se şi pe spaţiul ocupat de peluza din apropiere a stadionului Areni, care, nefiind autorizată de Inspectoratul în Construcţii, va fi dărâmată.

Viitoarea parcare cu cinci etaje va avea două intrări şi două ieşiri, fiecare cu câte două benzi, iar conform actualei simulări va oferi 242 de locuri destinate parcării autovehiculelor, faţă de numai 100, în versiunea precedentă.

„Ei zic că va fi o variantă viabilă şi căutăm soluţii din punct de vedere urbanistic, dar şi funcţional. Împuşcăm doi iepuri dintr-o lovitură, întrucât modernizăm şi stadionul, pe peretele exterior al parcării urmând a fi făcută o nouă peluză” a spus Lungu.

Pe de altă parte, primarul a ţinut să evidenţieze că, în spiritul declarării Sucevei drept „un oraş verde”, parcarea supraterană va fi „o clădire verde”, cu foarte multă vegetaţie. Dacă iniţial se vorbea despre costuri de 1,5 milioane euro, după actualizarea variantei anterioare, investiţia totală este aproximată la 3 milioane de euro.

„Este în continuare în dezbatere publică această variantă, dar sper să o creionăm în această toamnă, să aprobăm indicatorii tehnico-economici, să demarăm procedura de licitaţie, iar din primăvară să începem lucrările efective” a explicat şeful executivului municipal, menţionând că execuţia ar putea să dureze 18 luni.

Edilul-şef a mai arătat că în calcul fusese luată şi o suprafaţă de teren ocupată de garaje de pe strada Alexandru cel Bun, aflată în preajmă, însă exista şi posibilitatea ca persoanele venite la Primărie să parcheze în actuala parcare, pe marginea carosabilului sau pe trotuare. De aceea, după darea în folosinţă a noii parcări supraterane cu plată, cei care vor lăsa maşinile la întâmplare vor risca amenzi usturătoare.

„Există şi obligaţia autorităţilor locale de a da mai întâi o variantă de parcare celui pe care îl amendez. Nu am fost niciodată adeptul amenzilor, dar unii sfidează de-a dreptul oamenii de ordine, poliţia” a conchis Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI