Pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii

1,6 milioane de lei alocate de Guvern către 20 de localităţi din judeţ şi CJ Suceava

> Numai într-o săptămână din luna iunie, pagubele din judeţ au fost de 18 milioane de lei

Secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Oana Pintilei, preşedintele femeilor social-democrate din judeţul Suceava, a anunţat, ieri, că Guvernul a alocat 1,665 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţiile din această vară în localităţi din judeţul Suceava.

Pintilei a arătat că în şedinţa de guvern a fost adoptată hotărârea de guvern prin care s-a aprobat alocarea sumei de 164.011 mii lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităţilor naturale produse în anul 2019.

„Astfel, în vederea refacerii infrastructurii afectate de calamităţile naturale produse în perioada mai – iunie 2019 la nivelul judeţului Suceava, a fost aprobată alocarea sumei de 1665 mii lei pentru susţinerea finanţării lucrărilor din oraşul Cajvana, comunele: Arbore, Berchişeşti, Botoşana, Cornu Luncii, Fundu Moldovei, Grăniceşti, Ilişeşti, Marginea, Moara, Moldova Suliţa, Moldoviţa, Ostra, Păltinoasa, Poieni Solca, Râşca, Stulpicani, Şerbăuţi, Todireşti, Ulma şi Consiliul Judeţean Suceava” a precizat Pintilei.

Doar în perioada 6-12 iunie inundaţiile au afectat 15 unităţi administrativ teritoriale cu 25 localităţi din judeţul nostru, valoarea totală a pagubelor produse fiind de 18,705 milioane lei, potrivit unui raport al Prefecturii Suceava.

Potrivit raportului, au fost deteriorate o casă, două poduri, 12 podeţe, trei punţi, 51 km drum comunal, 14,68 km străzi. De asemenea, s-au mai produs colmatări sau deteriorări ale cursurilor de apă cadastrale în zonele în care sunt în pericol iminent locuinţe, obiective socio-economice, elemente de infrastructură, inclusiv căi de comunicaţie rutieră, feroviară ş.a. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: