Niciun interesat de banii nerambursabili prinşi în bugetul sucevean pentru ciclism şi kickboxing

 Programul anual al finanţărilor nerambursabile din fonduri publice se modifică, o propunere legislativă în acest sens fiind supusă aprobării Consiliului Local Suceava. Astfel, în cadrul programului „Sportul pentru toţi”, la subdomeniile „ciclism” şi „kickboxing”, în urma publicării anunţurilor de participare la selecţiile publice de proiecte în vederea atribuirii contractelor de finanţare nerambursabilă pentru a anul 2019, nu s-a înregistrat niciun ofertant. Ţinând cont de acest situaţie, din fonduri publice ale municipiului Suceava, prinse în iniţial cu această destinaţie, s-au tăiat 20.000 de lei în primul caz şi 10.000 de lei în cel de al doilea. În acest context, în cadrul programului „Promovarea sportului de performanţă”, la subdomeniul „atletism” se acordă o suplimentare de 30.000 de lei, adică tocmai suma rămasă neadjudecată la subdomeniile amintite. Pe de altă parte, la cea de a patra sesiune de evaluare şi selectare a proiectelor, în vederea acordării de finanţare nerambursabilă aferentă anului 2019, pentru domeniul „sport”, a fost înregistrat un singur proiect, cel al Asociaţiei Club Sportiv Ecvestru „Bucovina” Suceava, care a obţinut un suport financiar de 100.000 de lei.

Susţinerea financiară a sportului cu bani din bugetul local se face în baza noului regulament privind regimul finanţărilor nerambursabile, aprobat de consilierii suceveni în conformitate cu ultimele modificări aduse Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000. Potrivit legislaţiei în vigoare, finanţările nerambursabile se acordă, pe bază de proiecte, din fondurile publice pentru activităţi non profit de interes local. Beneficiari ai finanţărilor nerambursabile sunt persoanele fizice sau juridice fără scop patrimonial, inclusiv asociaţiile, fundaţiile sau cultele religioase.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: