Evenimente organizate de CJ Suceava cu prilejul Zilei Mondiale a Siguranţei Pacientului

> Gheorghe Flutur: Este un prilej să subliniem preocupările şi realizările noastre în ceea ce priveşte Spitalul Judeţean Suceava, unde au fost investiţi peste 60 de milioane euro doar în ultima perioadă

 Consiliul Judeţean Suceava s-a alăturat iniţiativei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care sărbătoreşte, la 17 septembrie, Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului.

Administraţia Judeţeană organizează o serie de evenimente care sunt organizate pe parcursul acestei săptămâni, declarată „Săptămâna Siguranţei Pacientului în România”.

Ieri, începând cu ora 20, Cetatea de Scaun a fost iluminată în portocaliu, culoare aleasă de OMS ca simbol al evenimentului.

„Marcarea Zilei Mondiale a Siguranţei Pacientului este un prilej să subliniem preocupările şi realizările noastre în ceea ce priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţe din Suceava, unde doar în ultima perioadă au fost investiţi peste 60 de milioane euro, aceasta însemnând un nou ambulatoriu, patru noi săli de operaţii, laborator de medicină nucleară. Cifrele şi calificativele obţinute vorbesc de la sine. A crescut foarte mult gradul de adresabilitate ca arii de practică şi ca număr de pacienţi, spitalul devenind un pol de încredere într-o zonă ce depăşeşte cu mult graniţa judeţului Suceava. A crescut de patru ori numărul de pacienţi în ambulatoriu şi s-a dubat numărul operaţiilor în blocul operator, care au ajuns la peste 10.000” a spus Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ a menţionat că, în perioada 19-20 septembrie, au loc mai multe manifestări incluse în evenimentul „Spitalul Judeţean de Urgenţă «Sf. Ioan cel Nou» Suceava – spitalul comunităţii tale”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: