În anul şcolar 2019-2020

Elevii suceveni vor primi bursele nemajorate

>Bursele sunt achitate din bugetul local, primarul Ion Lungu declarând că se aştepta ca Guvernul să procedeze la actualizarea cuantumului acestora >Bursa de performanţă rămâne la 100 de lei, bursa de merit, la 80 de lei, iar bursa de studiu şi cea de ajutor sunt, fiecare, de câte de 60 de lei/lună

Consiliul Local Suceava va aproba, în şedinţa din această săptămână, cuantumul lunar al burselor de care pot beneficia, în anul şcolar 2019-2020, elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din reşedinţa de judeţ. Bursele se acordă pentru perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe durata susţinerii evaluărilor naţionale, în timp ce bursele sociale vor fi date şi în vacanţe, însă doar cu îndeplinirea numitor condiţii.

Cuantumul minim al burselor de performanţă, burselor de merit, burselor de studiu şi burselor de ajutor social rămâne cel stabilit prin Hotărârea Guvernului nr. 31 din 2018, cu toate că primarul Ion Lungu spunea, încă din partea a doua a anului şcolar anterior, că aşteaptă de la Executivul din Bucureşti o actualizare a valorii acestora. Astfel, de o bursă de performanţă de 100 de lei vor beneficia elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, competiţii şcolare şi concursuri şcolare naţionale. Bursa de merit de 80 de lei pe lună va fi orientată spre elevii cu rezultate bune adjudecate la acelaşi gen de activităţi, însă organizate la nivel judeţean. Bursa de studiu, de 60 de lei pe lună, se va acorda elevilor din familii cu venituri mici, iar de bursa de ajutor social, în aceeaşi valoare, se vor bucura elevii care se încadrează în categoriile sociale defavorizate, precum orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învaţă în altă localitate sau elevi cu situaţii materiale grele.

Legea educaţiei naţionale prevede că bursele sunt asigurate din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin şcolile din învăţământul preuniversitar de stat, acestea reprezentând o categorie de cheltuieli asigurată prin finanţare complementară.

În 2018, pentru elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Suceava au fost aprobate de într-un total de 450.000 de lei. Din vistieria municipală au fost acordate 685 de burse de merit, 102 de burse de ajutor social şi 59 de burse de performanţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: