„Dacii liberi în căutarea zimbrului”

În perioada 21 – 22 septembrie, în judeţul Suceava se va desfăşura un eveniment retro dedicat pasionaţilor de maşini – Raidul Moldovei. Competiţia a fost concepută ca o acţiune naţională, la care a pot participa maxim 35 maşini de epocă din toată ţara şi din Republica Moldova, fiecare cu pilot şi copilot.

Startul spre Câmpulung Moldovenesc va fi dat pe 21 septembrie, la ora 10, din incinta autogării Romfour din Fălticeni. Prima oprire, programată în jurul orei 11.30, va fi la Mănăstirea Voroneţ. La ora 12.30 se va pleca în căutarea zimbrului pe traseul Mănăstirea Voroneţ – Vama – Vatra Moldoviţei, unde, între orele 14.30 – 15.30, participanţii vor vizita Mănăstirea Moldoviţa, iar pasionaţii de maşini le vor putea admira în parcarea mănăstirii. Maşinile se vor pune din nou în mişcare la ora 15.30, spre Câmpulung, unde, la ora 16.30, piloţii şi copiloţii sunt aşteptaţi la o plimbare cu telegondola, urmând ca, la ora 18, „dacii liberi” să fie adăpostiţi în unităţi turistice din zonă.

Duminică, 22 septembrie, între orele 10 şi 14, maşinile care au făcut istorie, modele de lux, dar şi din gama celor care au fost destinate „maselor”, vor putea fi admirate în expoziţia organizată pe platoul din faţa Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Iulian Todirică, preşedintele Retro Mobil Club Suceava, ne-a informat că până miercuri au confirmat participarea peste 30 de echipaje; abordare traseului este una degajată, cu câteva popasuri, pentru vizitarea unor obiective reprezentative pentru judeţul Suceava. La fel ca la ediţia de anul trecut, în care coloana de 40 maşini retro a pornit de la Palatul Culturii din Iaşi şi a ajuns în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, organizatorii, Retromobil Club România, Retro Mobil Club Suceava şi Federaţia Internaţională a Vehiculelor Antice (FIVA), recomandă ca ţinuta participanţilor la raidul „Dacii liberi în căutarea zimbrului” să fie una tradiţională naţională.

 „Avem onoarea de a organiza a II-a ediţie a Raidului Moldovei «Dacii liberi în căutarea zimbrului», prima ediţie fiind dedicată Unirii şi s-a desfăşurat pe traseul Iaşi – Chişinău. Se anunţă o participare foarte bună, cu maşini bine cotate, unele modele foarte rare, venite din mai toată ţara” a precizat, printre altele, fălticeneanul Iulian Todirică, preşedintele Retro Mobil Club Suceava, unul din colecţionarii de maşini retro cu cele mai rare modele din toată ţara.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: