Biserica Sf. Ilie din Şcheia, ctitorie a lui Ştefan cel Mare, este restaurată cu fonduri europene

> Preşedintele CJ Suceava, la începerea lucrărilor: În timpul mandatului meu s-au început lucrări de restaurare la obiective importante, precum mănăstirile Probota, Dragomirna şi Bogdana, biserica de lemn din Adâncata, Cazinoul din Vatra Dornei şi Muzeul „Arta lemnului”

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, ieri, la începerea lucrărilor executate printr-un proiect cu finanţare europeană la Biserica Sf. Ilie din satul Sfântu Ilie din comuna Şcheia.

Biserica, un monument de o importanţă deosebită, este ctitorie a lui Ştefan cel Mare, datată din anul 1488.

Preşedintele CJ a spus că investiţia cu fonduri europene este de 4,5 milioane euro, avându-se în vedere restaurarea, consolidarea, protecţia şi conservarea ansamblului Bisericii Sf. Ilie, compus din biserică, clopotniţă şi zid de incintă.

„Sunt foarte bucuros că în timpul mandatului meu de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, precum şi în mandatul de preşedinte al Consiliului de Dezvoltare al Regiunii Nord-Est, au început lucrările de refacere a unor obiective de importanţă deosebită pentru turismul din judeţul Suceava: mănăstirile Probota, Dragomirna şi Bogdana, biserica de lemn din Adâncata, Cazinoul din Vatra Dornei şi Muzeul «Arta lemnului» din Câmpulung Moldovenesc. O parte din aceste lucrări s-au finalizat deja” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că a felicitat Primăria Şcheia pentru acest proiect şi că le-a solicitat reprezentanţilor comunei să aibă în vedere montarea de indicatoare, dar şi promovarea bisericii pentru atragerea turiştilor.

Gheorghe Flutur a arătat că există posibilitatea includerii acestui important obiectiv turistic într-un circuit deschis, cu intrare din zona giratoriului de pe DN 2/E 85 din cartierul sucevean Obcini, urmând ca ieşirea să fie în DN 17. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: