Două oferte rămase în cursă pentru zona de agrement din lunca râului Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că pentru executarea proiectului de amenajare a zonei de agrement din lunca râului Suceava au fost depuse şapte oferte şi că au rămas în competiţie doar două, ale ConBucovina SA şi asocierii General Construct şi Art Peisaj.

„Mă bucură faptul că e o licitaţie importantă, iar două firme puternice din Suceava care şi-au demonstrat capacitatea de a face lucrări importante. Una din ele va ieşi câştigătoare şi vom avea şansa să facem lucrări de calitate la această zonă de agrement de pe malul râului Suceava” a spus primarul Ion Lungu.

Licitaţia pentru acest proiect a fost declanşată cu clauză suspensivă. Proiectul va costa 16,2 milioane de lei.

Potrivit primarului, noua zonă de agrement va fi amenajată pe o suprafaţă de 15,5 ha şi pe o lungime de un kilometru şi va avea o parte pentru activităţi sportive şi una pentru plimbări şi divertisment.

Lungu a spus că, în condiţiile în care investiţia se face în albia minoră a râului, nu sunt permise construcţii definitive, iar accesul va fi realizat pe pasarele metalice demontabile în caz de nevoie.

Proiectul prevede alei tip belvedere, care ar reprezenta un fel de faleză, cu granit, cu o lăţime de 4 metri, alte alei principale, tot din granit, de 4 metri lăţime, din care 2 metri pentru circulaţia pietonilor, iar doi metri pentru biciclişti. Totodată, vor fi amenajate şi alei secundare din piatră cubică.

Zona sportivă va cuprinde un teren pentru gimnastică aerobică, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de tenis, terenuri de volei şi badminton.

Zona de promenadă va avea multe alei, dar şi o platformă pentru evenimente unde se vor putea organiza spectacole şi alte activităţi culturale.

Zona va avea sistem automat de irigaţii, sistem de iluminat cu spoturi de iluminare în partea de jos şi stâlpi în partea de sus, dar şi bănci, coşuri de gunoi şi WiFi gratuit. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: