Deschiderea anului şcolar 2019-2020 la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

Luni 9 septembrie, la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a avut loc deschiderea anului şcolar 2019-2020. Această zi festivă a reunit, alături de elevii ştefănişti, părinţi, rude, prieteni şi absolvenţi din promoţiile anterioare.

Deschiderea anului şcolar este o festivitate emoţionantă, atât pentru cei 120 de boboci, cât şi pentru părinţii acestora. Prima defilare în uniforma militară rămâne un moment cu o însemnătate aparte în memoria adolescenţilor. Procesul de selecţie pentru examenul de admitere a fost foarte solicitant, iar astăzi au făcut primii paşi în cadenţă. Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” reprezintă prima treaptă spre o onorantă carieră militară. După patru ani de studii, elevii vor păşi dincolo de pragul adolescenţei, bine pregătiţi şi capabili să înfrunte dificultăţile vieţii de militar.

Colegii mai mari continuă aventura cunoaşterii în cadrul colegiului. Adolescenţii au retrăit bucuria revederii şi păşesc optimişti în noul an şcolar pentru că au ales să se pregătească într-o instituţie prestigioasă de învăţământ militar. În acest demers vor fi sprijiniţi de profesori şi instructori militari, având ca reper cele peste 100 de premii obţinute în anul şcolar trecut la concursuri şi olimpiade.

De asemenea, rezultatele remarcabile obţinute de promoţia 2019 la concursurile de admitere în instituţiile militare de învăţământ superior reprezintă un model demn de urmat. Astfel, 32 de absolvenţi şi-au îndeplinit visul şi urmează studiile la Academia Forţelor Aeriene, 27 de absolvenţi au fost admişi la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, 18 – Academia Tehnică Militară şi 18 absolvenţi au optat pentru Academia Navală. Tot în acest context, s-au remarcat şi trei absolvenţi care vor urma o carieră în medicină la Institutul de Medicină Militară de la Târgul Mureş şi trei absolvenţi care au fost admişi la Universitatea Naţională de Apărare de la Bucureşti.

Pentru performanţele obţinute în cei patru ani de colegiu militar la învăţătură, în cadrul festivităţii, tatăl absolventului Răzvan Moldovanu a primit trofeul şi diploma aferentă şefului de promoţie. Răzvan nu a putut fi prezent la activitate, deoarece este cadet al prestigioasei United States Air Force Academy, Colorado Springs. Tot în Statele Unite ale Americii studiază şi colegii lui, absolvenţii Bogan Daniliuc şi Mădălin Savin la United States Military Academy West Point, respectiv United States Naval Academy.

Rezultatele elevilor, profesionalismul şi dăruirea profesorilor şi instructorilor militari, dar şi redobândirea celui de-al treilea Titlu de Şcoală Europeană fac dovada calităţii actului instructiv-educativ din colegiul militar câmpulungean.

 GEORGIANA LUPU, foto LAURENTIU SBIEREA

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: