Aproape 8000 de elevi şi preşcolari au participat la deschiderea anului şcolar la Fălticeni

> Primarul Cătălin Coman: Continuăm investiţiile pentru că învăţământul a fost şi rămâne o prioritate a Primăriei Fălticeni

Noul an şcolar a început şi pentru cei aproximativ 8000 de elevi şi preşcolari înscrişi la unităţile de învăţământ din municipiul Fălticeni.

 Primarul Gheorghe Cătălin Coman a fost prezent la deschiderea cursurilor la cele patru şcoli gimnaziale şi cele trei colegii, alături de deputatul Alexandru Rădulescu.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a fost reprezentat la festivităţile specifice momentului de inspectorii Luminiţa Corbu şi Iulian Darabă.

Prima zi de şcoală a început cu emoţii, dar şi cu trafic rutier aglomerat pe principalele căi de acces spre şcolile gimnaziale, licee şi grădiniţe.

Aglomeraţia în zona şcolilor este unul dintre motivele care au stat la baza iniţierii procedurilor pentru introducerea transportului public de persoane, un proiect pe care Primăria Fălticeni vrea să-l implementeze în perioada următoare.

Pentru buna desfăşurare a procesului de învăţământ, în acest an au fost alocate, de la bugetul local, fonduri în sumă de 17 miliarde de lei vechi, care se regăsesc în renovări, modernizări şi proiecte de investiţii.

Pe lângă investiţiile din fondurile proprii, sunt în derulare şi 3 proiecte cu finanţare europeană, în valoare de 90 de miliarde de lei vechi.

„Împreună cu colegii profesori cred că am reuşit să facem tot ceea ce era necesar pentru ca noul an şcolar să înceapă în condiţii foarte bune la Fălticeni. Nu ne oprim însă la ceea ce s-a făcut în vacanţa de vară. Continuăm investiţiile, pentru că învăţământul a fost şi rămâne o prioritate a Primăriei Fălticeni. Le doresc tuturor elevilor, colegilor profesori şi părinţilor, un an cu multe reuşite, atât în activităţile şcolare cât şi în cele extraşcolare!” a declarat Gheorghe Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: