Universitatea „Ştefan cel Mare” – „grad de încredere ridicat” pentru a treia oară consecutiv

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a primit, pentru următoarea perioadă de 5 ani, „grad de încredere ridicat”, certificatul reprezentând cea mai înaltă recunoaştere acordată unei universităţi din România. Calificativul a fost acordat în şedinţa de pe 29 august a Consiliului Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), recunoaşterea fiind urmarea vizitei pe care comisia formată din 20 de evaluatori, incluzând 2 studenţi şi un evaluator extern, în persoana profesorului Milan Pol, de la Universitatea Masaryk (Cehia), a efectuat-o în Suceava în perioada 26-29 martie a anului în curs. „Acest rezultat excepţional confirmă evoluţia constantă a universităţii noastre. De-a lungul celor 3 zile ale vizitei, evaluatorii au avut întâlniri cu reprezentanţii conducerii universităţii şi ai facultăţilor, cu cadre didactice şi studenţi, cu absolvenţi şi angajatori, au vizitat baza materială şi au asistat la activităţi didactice” se arătă într-un comunicat de presă al USV, în care se precizează că, de asemenea, toate programele de studiu evaluate au obţinut calificativul maxim de „încredere”. Potrivit comunicatului de presă, pe deasupra, la Programul „Educaţie fizică şi sportivă”, capacitatea de şcolarizare a crescut la 90 de locuri, faţă de 75 la momentul evaluării, iar Programul de masterat „Drept penal şi criminalistică”, organizat de Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, a fost încadrat în domeniul Drept.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a mai fost evaluată de două ori de ARACIS, în anii 2008 şi 2013, când a primit acelaşi calificativ, „grad de încredere ridicat”. Astfel, rezultatul din acest an, alături de clasările pe poziţii de top în cadrul clasamentelor internaţionale în ultimii ani (uniRank University Ranking, SCImago Institutional Ranking, Webometrics Ranking of World Universities sau QS University Ranking), „certifică preocuparea constantă pe care comunitatea academică suceveană o manifestă pentru asigurarea calităţii şi consolidează poziţia USV în elita universităţilor din România”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: