Se lucrează la documentaţia pentru ruta ocolitoare de pe strada Apeductului

 > Primarul speră că se va ajunge la o înţelegere amiabilă cu proprietarii de teren, pentru a nu fi utilizată procedura exproprierii

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercurea trecută, că se lucrează din plin în aceste zile la documentaţia pentru primul tronson al rutei ocolitoare de la intersecţia de la Calea Unirii până la podul care se construieşte în prezent peste râul Suceava.

„Se lucrează la expertiza tehnică şi la documentaţie” a spus primarul Ion Lungu, care a menţionat că se are în vedere şi sensul giratoriu care va fi amenajat în intersecţia Calea Unirii cu strada Traian Vuia.

Potrivit primarului, drumul ocolitor va fi de categoria a III-a, cu o lăţime de 6-7 metri, trotuare, cu o lungime de 1.820 de metri, va avea prevăzut un podeţ peste pârâul Cetăţii, asigurându-se şi canalizarea pluvială.

„Am fost la faţa locului cu proiectanţi şi experţi. 90% din acest traseu este domeniu public, iar restul sunt proprietăţi private. Am găsit înţelegere cu o parte din cetăţeni să le reamplasăm suprafeţele astfel încât să nu le afectăm suprafeţele lor şi sper să se întâmple” a spus Ion Lungu.

El a menţionat că există şi posibilitatea să fie făcute exproprieri pentru lucrări de interes public, dar că nu vrea să se recurgă la această măsură şi a subliniat că proprietarii cu care s-a discutat au agreat soluţia propusă de municipalitate, mai ales că valoarea terenurilor pe care le deţin va creşte ca urmare a acestei investiţii.

„Îmi doresc ca în perioada cea mai scurtă de timp să finalizăm documentaţia, să aprobă indicatorii tehnico-economici în Consiliul Local, să facem licitaţia şi să demarăm efectiv lucrările în zona respectivă” a conchis Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: