Premierul Viorica Dăncilă s-a închinat la mormântul lui Ştefan cel Mare de la Putna

> De asemenea, primul ministru s-a înclinat la moaştele Sf. Iacob Putneanu, a vizitat muzeul mănăstirii, a asistat la Sf. Liturghie şi s-a fotografiat cu credincioşii

Premierul Viorica Dăncilă a participat, joi, la Sf. Liturghie oficiată la Mănăstirea Putna, cu prilejul hramului mănăstirii, Adormirea Maicii Domnului.

Dăncilă a ajuns cu circa 20 de minute înaintea orei 11 şi a fost întâmpinată cu pâine şi sare, dar şi cu flori, de un grup îmbrăcat în port popular, de primarul din Putna, Gheorghe Coroamă, precum şi de oficialităţile judeţene, prefectul Mirela Adomnicăi şi subprefectul Silvia Boliacu.

Ea a venit însoţită de miniştrii Finanţelor, Eugen Orlando Tedorovici, Afacerilor Interne, Mihai Fifor, şi al Transporturilor, Răzvan Cuc. Din delegaţie au mai făcut parte preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, deputatul PSD Eugen Bejenariu, alţi membri ai Organizaţiei PSD Suceava.

Premierul a mers apoi la mormântul lui Ştefan cel Mare din biserica Mănăstirii Putna, unde s-a închinat şi a depus flori, iar ulterior s-a închinat la moaştele Sfântului Iacob Putneanul şi ale Sfinţilor de la Sihăstria Putnei care se aflau într-un baldachin în curtea bisericii.

Viorica Dăncilă a vizitat apoi muzeul mănăstirii, după care a mers în curtea acesteia, unde a asistat la Sf. Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Ignatie, Mitropolitul antiohian al Franţei şi Europei de Vest şi Sud, şi cu Preasfinţitul Părinte Toma, Episcop de Broneţ, din Biserica Ortodoxă Rusă.

În timpul slujbei mai mulţi credincioşi s-au fotografiat cu premierul, care a şi discutat puţin cu câţiva dintre ei.

La sfârşitul slujbei, Viorica Dăncilă a fost invitată pe scenă de stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, alături de premier urcând pe scenă şi ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, şi prefectul Mirela Adomnicăi.

„Ne bucurăm să vă avem ca oaspeţi în această zi de sărbătoare” a spus stareţul mănăstirii, care a invitat-o pe Viorica Dăncilă să ia cuvântul, dar aceasta a evitat, spunând că este o zi sfântă. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI