Consiliul Local Suceava va alege, joi, înlocuitorul de drept al primarului Ion Lungu

Consiliul Local Suceava va alege, în şedinţa ordinară de joi, înlocuitorul de drept al primarului Ion Lungu dintre viceprimarii Lucian Harşovschi şi Marian Andronache.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Sucevei, Ion Lungu, în baza prevederilor OUG nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul administrativ, art. 152 alin. 4, în situaţia în care se aleg doi viceprimari, sunt declaraţi aleşi candidaţii care au obţinut votul majorităţii absolute.

„În această situaţie, consiliul local desemnează, prin hotărâre, care dintre cei doi viceprimari exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului” se arată în Codul administrativ.

Până în prezent, un înlocuitor al primarului era desemnat de CL în cazul în care primarul în funcţie nu-şi putea exercita mandatul sau în caz de vacanţă a funcţiei. Totodată, primarul deleagă atribuţiile unui viceprimar pe perioada în care este în concediu.

În baza noului Cod administrativ, Consiliul Local va trebui să desemneze înlocuitorul de drept al primarului, acesta fiind asimilat cu funcţia de prim-viceprimar.

Tot în şedinţa de joi urmează să fie ales şi preşedintele de şedinţă al Consiliului Local Suceava pentru lunile septembrie, octombrie şi noiembrie 2019. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: