Sărbătoare la Zvoriştea

Zvoriştea îşi marchează hramul (de fapt numai al satului reşedinţă de comună) cu o manifestare care pare să prindă deja rădăcini în calendarul cultural al comunelor judeţului: o întâlnire a fiilor satului. Prilejul a fost oferit de dezvelirea bustului uneia dintre cântăreţele de seamă ale României – regretata (căci a murit prea devreme) cântăreaţă Maria Bararu, bust realizat din iniţiativa profesorului Ioan Iţco, el însuşi zvoriştean.

Au fost invitaţi numeroşi fii ai comunei risipiţi în ţară şi în lume, care vor asista la slujba de pomenire prilejuită de dezvelirea bustului artistei, la momentul oficial ce va urma, realizat sub genericul „Maria Bararu în viziunea consătenilor”, la spectacolul în care vor evolua Bogdan Cioranu, Angelica Flutur, Constantin Bahrin, Alexandru Brădăţan şi Andreea Haisan, Simona Matachi şi formaţia artistică „Maria Bararu” a şcolii din Stânca, satul de obârşie al cântăreţei.

Va fi lansată cu această ocazie cartea fostului nostru coleg Mircea Sfichi „Maria Bararu – La fântâna cu uluc”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: