Lucrările la zona de agrement din Lunca Sucevei vor începe în primăvară

 > „Este o investiţie foarte importantă, aşteptată de suceveni, iar eu sper să putem face licitaţia cât mai repede” a explicat primarul Ion Lungu, precizând că procedura ar putea fi încheiată până pe 31 decembrie, la ieşirea din iarnă demarând execuţia efectivă

Proiectul „Revitalizare spaţiu public urban” în municipiul Suceava, respectiv cel de amenajare a zonei de agrement din Lunca Sucevei, va avea desemnat executantul până la sfârşitul anului 2019. Potrivit primarului Ion Lungu, cel mai probabil, contractul de finanţare va fi semnat în luna septembrie, procedurile de licitaţie fiind lansate, cu „clauză suspensivă”, încă de pe 1 august.

„Am demarat procedura de licitaţie pe 1 august, însă noi dorim să o finalizăm cât mai repede, ca termen fiind stabilită data de 31 decembrie 2019. Este o licitaţie cu clauză suspensivă, având în vedere faptul că încă nu a fost semnat contractul de finanţare. Este o investiţie foarte importantă, aşteptată de suceveni, iar eu sper să putem face licitaţia, să o adjudecăm, să semnăm contractul de finanţare, iar din primăvară să ne apucăm efectiv de lucru” a explicat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Reamintim că municipiul Suceava s-a asociat cu Administraţia Bazinală de Apă „Siret”, în vederea implementării proiectului „Revitalizare spaţiu public urban”, respectiv cel de înfiinţare a unei zone de agrement pe malul râului Suceava. Asocierea a fost votată de Consiliul Local Suceava în şedinţa ordinară a lunii aprilie, urmată de o altă hotărâre privind aprobarea documentaţiei şi a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii. Cererea pentru finanţare nerambursabilă europeană are drept ţintă Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Amenajările vizează o suprafaţă de 15,5 ha de teren de pe malul stâng al râului Suceava, care se întinde pe o lungime de un kilometru, în amonte şi aval de podul care leagă centrul Sucevei de cartierul Burdujeni. O parte din suprafaţa vizată este în albia minoră, potenţial inundabilă, durata efectivă a lucrărilor fiind de 15 de luni, cu o valoare totală a investiţiei de 16,26 de milioane de lei. Astfel, zona „A”, din amonte de podul de pe Calea Unirii, va fi destinată amenajărilor pentru activităţi sportive, iar zona „B”, din aval, va avea „caracter de loisir”, respectiv de relaxare, odihnă în aer liber şi activităţi culturale. Printre altele, materializarea proiectului cu susţinere financiară nerambursabilă europeană ar consta în amenajarea de alei pietonale; piste pentru biciclete; sisteme de iluminat de tip spot, îngropate; sisteme de irigare subterană; sistem pentru acces wi-fi la internet; spaţii pentru practicarea sportului în aer liber. De asemenea, se vor face plantări de arbori şi arbuşti, precum şi dotări cu mobilier urban. În zona „A” vor putea fi întâlnite platforma pentru aerobic (yoga) şi cea pentru fitness, spaţiul de joacă pentru copii, terenuri de tenis, volei şi badminton. Zona „B”, de evenimente, va include un spaţiu pentru organizarea de manifestări culturale şi artistice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: