În învăţământul profesional au mai rămas disponibile 539 de locuri

> Cristian Cuciurean: Îndemnăm elevii care nu s-au înscris până în acest moment la nicio formă de învăţământ să îşi îndrepte opţiunea către o şcoală profesională

 Inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Suceava, Cristian Cuciurean, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că în ceea ce priveşte realizarea planului de şcolarizare pentru 2019-2020 mai sunt de ocupat doar câteva locuri în învăţământul liceal şi 539 de locuri în învăţământul profesional.

El a spus că în învăţământul liceal locurile s-au ocupat 99,99% şi că au mai rămas câteva locuri la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Cuciurean a mai declarat că în ceea ce priveşte învăţământul profesional, după cele două etape de admitere, s-a realizat un grad de ocupare de 76,89% la învăţământul profesional de masă, de 75,83% în învăţământul profesional special, de 85,71% în învăţământul profesional particular, de 72,75% în învăţământul profesional dual de masă şi de 125% în învăţământul dual special, fiind vorba despre o singură clasă de învăţământ dual special la Şcoala Specială din Câmpulung Moldovenesc, şi s-au înscris cu patru mai mulţi elevi decât locurile aprobate.

„În total, faţă de numărul total de locuri aprobate, de 2306 în judeţul Suceava, au fost ocupate 1767 de locuri şi mai există disponibile 539 de locuri” a precizat inspectorul şcolar general adjunct.

El a mai spus că în ceea ce priveşte învăţământul profesional, s-a realizat integral ocuparea la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, la Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuţi, la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava şi la Şcoala Profesională Specială din Câmpulung Moldovenesc.

„Îndemnăm elevii care nu s-au înscris până în acest moment la nicio formă de învăţământ să îşi îndrepte opţiunea către o şcoală profesională cât mai aproape de domiciliu sau o calificare pe care aceştia doresc să o urmeze, îndreptându-se direct către şcolile respective fără să mai fie nevoiţi să vină la ISJ” a spus Cristian Cuciurean.

El a arătat că înscrierile se pot face până în 9 septembrie, când începe noul an şcolar. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: