Doi suceveni de „aur” la Mondialele de juniori de la Tokyo

Doi tineri din judeţul Suceava, de 19 ani, au fost lozul câştigător al canotajului românesc la Campionatul Mondial de juniori de la Tokyo, de săptămâna trecută.

Florin Arteni Fântânariu, din Râşca, şi Alexandru Gherasim, din Grăniceşti, la debut în această formaţie, au obţinut medalia de aur cu barca de dublu rame după o evoluţie de-a dreptul spectaculoasă. A fost ca şi cum Cel de sus a împins cu degetul barca tricoloră, imposibil de ajuns de alţi competitori, oricât de titraţi ar fi fost aceia. Cei doi suceveni au câştigat seriile de calificare, semifinala şi finala, fără să lase vreo speranţă adversarilor obligaţi să le cam privească în ceafă.

Medalia de aur de la Tokyo obţinută de Arteni şi Gherasim a venit cu un timp de 6:56,79, barca românească trecând linia de sosire cu trei secunde mai repede decât puternicul echipaj italian şi cu circa patru secunde mai devreme decât cel german.

Pentru Alex Gherasim, aceasta a fost prima performanţă cu adevărat mare, el vâslind până la europenele de la Essen în echipajul de 4 rame.

Florin Arteni Fântânariu mai are în palmares un aur obţinut la Mondialele de juniori din 2018 şi un argint la Jocurile Olimpice de Tineret 2018 de la Buenos Aires, în aceeaşi probă de dublu rame, dar atunci împreună cu Laurenţiu Danciu.

„Mulţumim lui Dumnezeu pentru tot ajutorul şi toată iubirea de care am avut parte. Mulţumim tuturor antrenorilor şi tuturor celor care şi-au pus speranţa în noi.

Acest concurs a fost o experienţă minunată, o lume nouă pentru noi, cu condiţii noi de concurs, dar peste tot şi toate este bine că am reuşit să terminăm cursa cu bine şi am reuşit să facem să răsune imnul României şi să trăim cele mai frumoase sentimente!” a scris Ionuţ pe pagina sa de Facebook, după câştigarea celui de al doilea aur mondial din cariera lui.

România a câştigat la Tokyo şi o medalie de bronz cu echipajul feminin la patru vâsle (JW4x), format din Patricia Cireş, Andrada-Maria Moroşanu, Gabriela Paraschiv şi Cosmina-Maria Podaru care au urcat pe podium alături de echipele din Noua Zeelandă şi Germania.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: