Suceava, primul din ţară care a dus la capăt proiectele elveţiene

Primăria Municipiului Suceava a încheiat implementarea proiectelor cu finanţare nerambursabilă în cadrul Programului de cooperare elveţiano-român privind reducerea disparităţilor economice şi sociale în Uniunea Europeană extinsă. Aceasta după ce pe 7 mai a avut loc recepţionarea proiectelor „Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde” şi „Management modern şi eficient al iluminatului public din municipiul Suceava”, la eveniment participând şi Arthur Mathli, ambasadorul Elveţiei la Bucureşti. La acea dată, au fost vizionate şi cele cinci autobuze electrice de capacitate mică achiziţionate din economiile realizate, valoarea contractului fiind de 4,7 milioane de lei. De asemenea, tot mulţumită economiilor făcute, în 21 de unităţi de învăţământ din reşedinţa de judeţ au fost montate 9.221 de corpuri de iluminat de acelaşi tip, la o valoare a contractului de circa 2,22 de milioane de lei.

„Municipiul Suceava a terminat de plătit cele 5 autobuze electrice, iar, după cum este procedura, acum urmează rambursarea acestora de către partea elveţiană. Suntem singurul oraş din România care a încheiat aceste proiecte elveţiene, înaintea municipiilor Cluj-Napoca, Braşov şi Arad. Suceava a cheltuit şi banii rezultaţi din economii, iar, după cum se ştie, avem o relaţie foarte bună şi suntem apreciaţi de domnul ambasador al Elveţiei. Am avut o relaţie foarte bună şi sper să mai obţinem finanţări elveţiene” a declarat Ion Lungu. Proiectul „Management modern şi eficient al iluminatului public din municipiul Suceava” a avut un buget total de 6,73 de milioane de franci elveţieni, grantul elveţian fiind de 5,23 de milioane de franci elveţieni. În cadrul acestuia au fost montate 4.037 de corpuri de iluminat tip LED şi s-a înfiinţat un sistem de telemanagement. Proiectul „Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde” a avut un buget total de 2,77 de milioane de franci elveţieni, grantul însumând aproximativ 2 milioane de franci elveţieni. Au fost achiziţionate 11 autoturisme electrice, 12 furgonete electrice, o automăturătoare electrică, o autocisternă electrică şi zece biciclete electrice. Totodată, în cadrul proiectului din urmă au fost amenajate 14 staţii de încărcare standard, 14 staţii de încărcare rapidă, 56 de locuri de parcare pentru vehicule electrice şi un dispecerat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: