În urma sesiunii de admitere din iulie a.c.

Peste 3000 de studenţi au fost înmatriculaţi la USV

> Următoarea sesiune de admitere începe la 9 septembrie

 În sesiunea de admitere iulie a.c., după încheierea perioadei de înmatriculare, 3.011 candidaţi au devenit studenţi ai USV.

Este vorba despre 1.809 de cetăţeni români la programele de licenţă (învăţământ cu frecvenţă, învăţământ la distanţă şi conversie profesională) şi 838 la masterat.

„Rezultatele finale ale acestei prime sesiuni de admitere dovedesc atractivitatea programelor de studii oferite de USV, atât prin numărul mare de candidaţi înscrişi şi înmatriculaţi, cât şi prin raportul dintre numărul acestora şi numărul locurilor bugetate alocate USV. Astfel, numărul de candidaţi înmatriculaţi la USV, ciclul de studii de licenţă, este cu 14% mai mare decât în sesiunea iulie 2018, iar, la nivel de masterat, creşterea este de 7%. În ceea ce priveşte românii de pretutindeni şi cetăţenii străini, la finalul sesiunii de admitere iulie 2019, 364 de candidaţi au devenit studenţi ai USV: 273 la ciclul de licenţă şi 91 la masterat” arată instituţia academică suceveană.

Următoarea sesiune de admitere se va desfăşura în perioada 9 – 20 septembrie, înscrierile având loc în intervalul 9-13/16 septembrie. În această a doua sesiune se va organiza admiterea şi pentru domeniile de doctorat ale USV, pentru acestea fiind disponibile 39 de locuri bugetate şi 77 locuri cu taxă, la care se adaugă 13 locuri bugetate destinate românilor de pretutindeni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: