Canotaj, Campionatele Mondiale de Tineret U23

Sportivul Dumitru Alexandru Ciobâcă, de la CSM Suceava, alături de colegul său, Sorin Lehaci, medaliaţi cu aur

Pe parcursul săptămânii trecute, lotul naţional de canotaj a fost prezent în SUA, la Campionatul Mondial de Tineret U23. La competiţie au luat startul 127 de echipaje din 53 de ţări, competiţie care a avut loc pe lacul artificial din cadrul complexului Nathan Benderson Park, din zona metropolitană Sarasota – Bradenton, statul Florida. România a participat la acest Mondial de tineret cu opt echipaje. Singurul sportiv legitimat în prezent în judeţul Suceava care a luat startul a fost Dumitru Alexandru Ciobâcă, tânărul fiind pregătit la clubul fanion al judeţului de antrenorul Ioan Despa. Dumitru Alexandru Ciobâcă a făcut cuplu în proba de dublu rame cu un alt sportive născut în judeţul Suceava, Florin Sorin Lehaci.

După ce anul trecut cei doi au cucerit medalia de argint la Mondialele de Tineret, de această dată ei au intrat în posesia medaliei de aur şi a titlurilor de campioni mondiali. Echipajul sucevean a condus cursa de la cap la coadă şi a fost cu aproape două secunde mai rapid decât cel al Lituaniei, clasat pe locul secund, şi cu aproape 4 secunde mai iute decât cel al Greciei, situat pe locul III.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: