Oraşele Liteni şi Salcea şi mai multe comune din judeţ vor beneficia de gaz natural

> Gheorghe Flutur a semnat certificatele de urbanism pentru înfiinţarea noilor reţele de distribuţie > Urmează ca şi alte localităţi să beneficieze de gaz natural

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, marţi, certificatele de urbanism pentru înfiinţarea reţelelor de distribuţie gaze naturale, racord de înaltă presiune şi staţie de reglare măsurare gaze naturale care vor deservi mai multe localităţi din judeţ.

Astfel, vor putea beneficia de gaz peste 50.000 de locuitori.

Preşedintele CJ Gheorghe Flutur a declarat că reţelele de distribuţie vor fi în oraşele Liteni şi Salcea, comunele Fântânele, Udeşti şi Vereşti, satele Călugăreni şi Feteşti din Adâncata şi Bereşti din Hânţeşti.

„Sunt localităţi care, după ce au aderat la asociaţii de dezvoltare intercomunitară (ADI), pot demara procedurile în vederea aducerii gazului metan în gospodăriile oamenilor. Urmează şi alte localităţi, care în perioada următoare vor putea beneficia de gaz metan. Pentru judeţul Suceava am solicitat încă de la începutul anului alocarea de fonduri pentru a se putea construi 80 km de magistrală de gaz metan şi reţele de distribuţie în 50 de localităţi sucevene, care să fie racordate la magistralele de gaz metan” a spus Flutur.

El a arătat că în acest fel s-ar putea dubla numărul de beneficiari, în condiţiile în care, în prezent, doar 30% din populaţia judeţului este racordată la reţeaua de distribuţie a gazului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: