Descinderi ale inspectorilor de muncă la agenţii economici care utilizează substanţe chimice periculoase

> Cazurile grave de încălcare a Regulamentului privind înregistrarea, evaluarea, autorizarea şi restricţionarea substanţelor chimice vor fi semnalate autorităţilor competente, a atenţionat Romeo Butnariu, şeful ITM Suceava

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava demarează o campanie de informare şi controale cu privire la modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă, în cazurile în care activităţile economice desfăşurate necesită utilizarea substanţelor chimice periculoase în procesele tehnologice. Potrivit inspectorului-şef Romeo Butnariu, acţiunea este parte a campaniei europene „Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanţelor periculoase”, având drept scop creşterea gradului de conştientizare privind riscurile generate de acestea, cât şi promovarea unei culturi a prevenirii. În 2019, sunt continuate verificările vizând respectarea cerinţelor de securitate şi sănătate pentru protejarea lucrătorilor împotriva riscurilor legate de prezenţa substanţelor periculoase, desfăşurate în anul trecut şi care a relevat necesitatea aprofundării demersurilor de informare şi control. „Ca urmare, acţiunea din anul 2019 nu mai vizează producătorii de substanţe chimice periculoase, ci doar agenţii economici care utilizează aceste substanţe în procesele tehnologice” a precizat şeful ITM Suceava, arătând că întreprinderile care utilizează substanţele amintite sunt considerate „utilizatori din aval”. Butnariu reliefează că acţiunea demarează cu sesiuni de informare a angajatorilor, prilej cu care se vor prezenta, sub o formă concentrată, informaţii privind fişele cu date de securitate şi obligaţiile utilizatorilor din aval. De asemenea, se va face o trecere în revistă a legislaţiei aplicabile în domeniu. „În cursul controalelor, inspectorii de muncă vor îndruma angajatorii cu privire la obligaţiile acestora. Pentru cazurile grave de încălcare a prevederilor Regulamentului privind înregistrarea, evaluarea, autorizarea şi restricţionarea substanţelor chimice vor fi sesizate autorităţile competente”, a atenţionat Romeo Butnariu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: