La Prăleni, comuna Poiana Stampei

O casă de locuit a fost cuprinsă de un incendiu violent

> Pe timpul intervenţiei, proprietarii imobilului au avut nevoie de îngrijiri medicale

Pompierii militari ai Punctului de Lucru Poiana Stampei şi ai Detaşamentului din Vatra Dornei au intervenit, la finele săptămânii, cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD B2, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din satul Prăleni, comuna Poiana Stampei. În sprijinul salvatorilor militari au venit şi lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Poiana Stampei, cu un buldoexcavator.

Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, la sosirea echipajelor la faţa locului ardea violent acoperişul locuinţei, construit din lemn şi acoperit cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare a flăcărilor la construcţiile învecinate. Pe timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarilor (o mamă şi fiul acesteia), care au suferit atacuri de panică. Ulterior, femeia, în vârstă de 84 de ani, a fost transportată la unitatea spitalicească din Vatra Dornei pentru investigaţii suplimentare, iar după acordarea primului ajutor medical, fiul acesteia, un bărbat în vârstă de 63 de ani, în stare stabilă, a refuzat transportul la spital.

Au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 70 mp şi lambriu (din lemn) exterior, pe aceeaşi suprafaţă, degradându-se învelitoarea din tablă a acoperişului.

Cercetările efectuate ulterior au dus la concluzia că flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect. Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore de luptă cu flăcările. Pompierii au reuşit să salveze din calea flăcărilor două camere de locuit ale casei, cu bunurile din interior şi construcţiile învecinate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: