Au fost publicate rezultatele repartizării în liceele din judeţ

> 241 de elevi aşteaptă însă repartiţia a doua

 Ministerul Educaţiei a publicat vineri listele cu absolvenţii claselor a VIII-a care au fost admişi în licee.

Astfel, 4614 de elevi suceveni au fost admişi în liceele din judeţ. Numărul total de elevi care au aplicat pentru admitere a fost de 4855. Prin urmare, 241 de candidaţi nu au fost admişi în primul tur.

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, şapte elevi suceveni au intrat în licee cu media de admitere 10.

Patru dintre ei au fost admişi la instituţii de învăţământ din municipiul Suceava, respectiv colegiile naţionale „Ştefan cel Mare” şi „Petru Rareş”.

Totodată, potrivit sursei citate, alţi 30 de elevi suceveni au participat la concurs având media de admitere 9,90 şi mai mult. În total, 617 elevi din judeţ au avut media de admitere 9 şi peste aceasta.

Elevii suceveni au avut de ales între 269 de unităţi de învăţământ, respectiv licee, colegii.

La nivelul judeţului au mai rămas 146 de locuri libere în instituţiile de învăţământ, printre ele şi un loc la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, la profil umanist.

Potrivit statisticilor, cele mai multe locuri la liceele din mediul urban din judeţ au fost oferite la profilul real (1428), urmat de cel umanist (1092). Liceele din mediul urban de filieră tehnologică au rămas în urmă, cu 938 de locuri la profil servicii, 686 – profil tehnic şi 448 – profil resurse naturale şi protecţia mediului.

În mediul rural, cele mai multe locuri la nivel liceal au fost la instituţii de învăţământ de filieră tehnologică: 56 de locuri la profil tehnic, urmat de celelalte profile, cu 28 de locuri fiecare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: