Inspectorii sanitari veterinari suceveni au închis un bar

> Controalele pentru prevenirea toxiinfecţiilor în sezonul estival s-au lăsat cu amenzi de 55.400 de lei, sancţionate cu avertismente fiind alte 20 de unităţi

Lucrătorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentară (DSVSA) Suceava continuă acţiunile de control specifice sezonului estival. Conform lui Dănuţ Corneanu, director executiv al instituţiei, acestea au fost întreprinse în scopul prevenirii toxiinfecţiilor alimentare, în perioada 11 iunie – 9 iulie fiind verificate unităţi care produc, depozitează, transportă şi valorifică produse alimentare de origine animală şi nonanimală, cu precădere în zonele de interes turistic.

Şeful DSVSA face cunoscut că au fost controlate 178 de unităţi autorizate sau înregistrate sanitar veterinar, în cauză fiind cinci abatoare; 11 unităţi de prelucrare a laptelui; nouă unităţi de procesare a cărnii, carmangerii şi măcelarii; o unitate de procesare a peştelui; 49 de unităţi de alimentaţie publică, respectiv restaurante, pizzerii, pensiuni turistice, baruri, fast-fooduri, cantine şi unităţi de catering; un laborator de cofetărie-patiserie; 82 de hipermarketuri, supermarketuri şi magazine alimentare; trei pieţe agroalimentare şi opt brutării.

Dr. Dănuţ Corneanu arată că, în total, inspectorii sanitari veterinari suceveni au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora ridicându-se la 55.400 de lei. Astfel, cinci amenzi însumând 23.000 lei au fost date la cinci unităţi de alimentaţie publică, pentru manipularea produselor alimentare de origine animală cu încălcarea normelor de igienă, dar şi pentru nerespectarea regulilor privind etichetarea şi depozitarea. Aceleaşi abateri de la normele de igienă, etichetare şi depozitarea neconformă s-au lăsat cu patru amenzi în valoare de 4.200 lei, sancţionate fiind marketuri, supermarketuri şi magazine alimentare. O brutărie a fost amendată cu 2.000 lei; pensiunile turistice au făcut obiectul a cinci amenzi în valoare de 26.200 lei, în timp ce pentru o unitate de tip bar s-a înaintat propunere de închidere. Dr. Dănuţ Corneanu a mai menţionat că sancţionate cu avertismente au fost 20 de unităţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: