Conferinţă la USV

„Discurs critic şi variaţie lingvistică“

În Universitatea „Ştefan cel Mare“ din Suceava se desfăşoară a IX-a ediţie a conferinţei „Discurs critic şi variaţie lingvistică“ (DCVL).

Potrivit unui comunicat al universităţii sucevene, DCVL oferă masteranzilor şi doctoranzilor, precum şi specialiştilor în ştiinţele limbajului şi ale literaturii posibilitatea de a dialoga dintr-o perspectivă pluridisciplinară.

Ediţia din acest an a fost intitulată „Restituiri. Analiza şi interpretarea textelor «uitate». Prin urmare, conferinţa vizează „cercetarea unui corpus variat de texte, neexplorate încă sau a căror validare culturală s-a realizat cu întârziere ori superficial şi nesistematic. Deschiderea spre o investigare (inter)naţională ar putea astfel conduce la noi direcţii de abordare pentru anii următori”, potrivit organizatorilor.

Axele tematice ale conferinţei sunt următoarele: Texte literare inedite; Studii şi articole „obliterate”: opinii nevalorificate; Limba documentelor din arhive: tipuri de texte arhivistice; Proiecte de antologii; Varia.

În acest mod, doctoranzii USV, dar şi din alte centre universitare vor putea susţine şi argumenta rezultatele propriilor cercetări, se vor întâlni cu specialiştii din domeniu şi vor profita de oportunitatea de a dezbate subiectele pentru care au optat. Ca în fiecare din ediţiile precedente, cele mai bune lucrări vor fi publicate în volum sau într-o revistă cu recunoaştere internaţională („Meridian critic”), astfel încât să se asigure diseminarea rezultatelor cercetării şi vizibilitatea acestora.

Conferinţa se desfăşoară în baza acordului interinstituţional cu Universitatea din Pisa, Republica Moldova şi Ucraina (masterate şi doctorate în cotutelă). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: