Primarii municipiilor din România s-au adunat în Suceava

> „Avem şi noi exemple de bună practică, începând cu iluminatul public, transportul electric, Cetatea de Scaun şi, nu în ultimul rând, centrala în cogenerare pe biomasă” a declarat primarul Ion Lungu

Municipiul Suceava găzduieşte, pe durata a două zile, şedinţa Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR).

Ion Lungu, primarul Sucevei, a declarat că pe ordinea de zi a şedinţei din 6-7 iunie se află mai multe puncte, printre care prezentarea municipiului Suceava; informare cu privire la demersurile pentru rectificarea bugetului de stat pe anul 2019; dezbaterea deciziei ANCOM privind limitarea tarifelor referitoare la cedarea dreptului de acces; aspecte cu referire la tranziţia energetică la nivel local; înfiinţarea Corpului profesional al coordonatorilor Poliţiei locale; organizarea unei vizite de studiu, în septembrie 2019, în Norvegia, Suedia şi Finlanda.

Edilul-şef sucevean a declarat că primarii de municipii vor vizita mai multe obiective din reşedinţa de judeţ, Suceava putându-se remarca ca exemplu de bună practică în implementarea unor proiecte cu finanţare externă nerambursabilă, dar şi în parteneriat public privat. „Avem şi noi exemple de bună practică, începând cu iluminatul public, transportul electric, Cetatea de Scaun şi, nu în ultimul rând, centrala în cogenerare pe biomasă. Va fi vizitată această centrală, mulţi primari fiind interesaţi să vadă cum arată şi cum funcţionează” a arătat Ion Lungu. În vara anului 2018, gazda Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România a fost municipiul Oradea.

Asociaţia Municipiilor din România (AMR), înfiinţată în anul 1990, este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale, pentru soluţionarea şi gestionarea nevoilor publice în numele şi pentru interesul colectivităţilor locale. La această dată, din AMR fac parte toate cele 103 municipii din România, precum şi cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti, în total 109 membri, cu o populaţie de circa 10,5 milioane de locuitori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: