La USV

Fostul prefect Florin Sinescu a vorbit studenţilor despre rolul mass-media în modernizarea administraţiei publice

Fostul prefect de Suceava, Florin Sinescu, în prezent şef de serviciu în cadrul Instituţiei Prefectului Suceava, a continuat, luni după-amiază, la USV, seria dezbaterilor academice în domeniul comunicării şi relaţiilor publice din sistemul public administrativ, sectorul antreprenorial şi mass-media. Tema dezbaterii a fost legată de rolul mass-media în modernizarea administraţiei publice.

Astfel, fostul prefect Florin Sinescu a vorbit despre comunicarea dinainte de 1989 (perioada comunismului) şi despre faptul că sistemul nu permitea libera exprimare, deoarece totul era cenzurat. În zona de comunicare, această cenzură se regăsea peste tot, chiar şi în muzică, teatru şi literatură, a fost opinia lui Sinescu. El le-a spus studenţilor că structura comunicării dinainte de 1989 era bazată pe o singură televiziune care transmitea două ore pe zi, iar informaţiile erau doar cele aprobate de propaganda comunistă şi nu cele de care oamenii aveau nevoie.

Potrivit lui Florin Sinescu, referitor la presa locală, în judeţul Suceava nu exista decât un singur ziar, „Zori noi”, care şi-a schimbat denumirea imediat după evenimentele din 1989 în „Crai nou”.

El le-a mai spus studenţilor că după anul 1989, în zona de comunicare lucrurile s-au diversificat foarte mult.

Fostul prefect a amintit că în acea perioadă a fost o explozie de publicaţii, iar oamenii, care fuseseră vitregiţi zeci de ani de ştiri despre realitatea din ţară şi străinătate, dar şi de articole de opinie, au început să se informeze mai bine şi să analizeze ceea ce citeau în presă sau vedeau la televiziuni.

Florin Sinescu a mai arătat că mass-media în domeniul administraţiei publice a evoluat odată cu administraţia publică şi că s-a ajuns la o transparenţă totală, faţă de blocajul informaţional din primii ani, cu informaţii transmise chiar în timp real, iar acum se poate vorbi despre consolidarea administraţiei publice după ce sistemul public a traversat perioada de modernizare. (ADELINA CRISTINA CIOBANU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: